Veel gestelde vragen

Hoe kan ik een afspraak maken bij de keuring?

Zonder afspraak naar de autokeuring gaan, kan soms resulteren in lange wachttijden bij het voorrijden. Daarom raden wij ten stelligste aan om een online afspraak te maken.

Alle keuringscentra in Vlaanderen laten dit toe via hun officiële website. Op die manier heeft u een vaste datum en tijdstip om aan te schuiven. Vaak is de rij voor u volledig vrij en hoeft u dus niet lang te wachten. Het zou dus jammer zijn om van deze optie geen gebruik te maken. Wanneer u online afspraak heeft gemaakt, krijgt u een bevestiging per email. De dag en tijd dat u voorrijdt, zal u vaak uw nummerplaat of kenteken nummer zien verschijnen boven de desbetreffende rij. U bespaart niet alleen tijd, maar u maakt de mensen van de keuringscentra ook eenvoudig om een planning te maken. Zij kunnen zonder de gemaakte reservaties immers niet inschatten hoeveel auto’s er elke dag zullen zijn. Op die manier is iedereen tevreden.

U zal een aanzienlijk verschil merken in vergelijk met voorrijden zonder afspraak. Probeer het zeker eens. Hoe gemakkelijk een afspraak maken voor uw autokeuring bij uw station naar keuze. Let wel, voor sommige keuringen en schouwingen zoals KNO (keuring na ongeval) kan u niet overal terecht. Let dus op welke soorten keuring uw keuringscentrum naar keuze toelaat. Geniet van de extra gewonnen tijd!

Waar kan ik mijn auto na ongeval laten keuren?

Wanneer uw auto betrokken is bij een ongeval, zal u na het controleren van een expert worden gevraagd om uw wagen opnieuw te laten keuren. Uw voertuig moet dan een ‘volledige technische keuring’ ondergaan, met daarna gevolgd door een ‘specifieke keuring na ongeval’ oftewel KNO. Dit alles voor uw voertuig terug mag gebruikt worden op de openbare weg.Dit type keuring is verplicht. Een keuring na ongeval kan maar op enkele plaatsen worden uitgevoerd. Enkel in volgende keuringsstations:

Provincie Antwerpen: Brasschaat & Willebroek

Provincie Limburg: Alken

Provincie Vlaams-Brabant : Diest

Er is wel steeds een afspraak vereist, dit kan enkel telefonisch.

Hoeveel kost een bezoek aan de autokeuring?

Bekijk hieronder wat een bezoek aan de autokeuring kost.

Welke autokeuring is open op zaterdag?

Geen enkel keuringsstation of keuringscentrum in Vlaanderen is op zaterdag geopend. Indien u in de week weinig tijd heeft, raden wij aan om een online afspraak te maken voor de keuring van uw wagen. Vele centra zijn later geopend op maandag- of donderdagavond, zelfs vaak tot 19u.

Welke formulieren en documenten moet ik meebrengen naar de autokeuring?

Welke documenten u dient voor te leggen bij de keuring van uw voertuig hangt af van het soort keuring.

Kentekenbewijs (= inschrijvingsbewijs);

Gelijkvormigheidsattest of C.O.C (*);

Laatste keuringsbewijs;

In voorkomend geval: het rehabilitatiedocument (indien het voertuig werd gesignaleerd als “wrak”);

Andere attesten (LPG, CNG, tuning, verlaging, ADR, …).

Bijkomend voor bedrijfsvoertuigen :

Zonder COC: Technische fiche;

Deze documenten betreffen steeds de originele documenten!

Hoe moet ik een afspraak bij de keuring annuleren?

Wordt weldra beantwoord…

Kan ik naar de autokeuring zonder afspraak?

Dit varieert naargelang het voertuigtype:

Personenwagens: ENKEL OP AFSPRAAK voor alle type keuringen (gewone periodieke keuring, keuring voor verkoop, etc.).

Een afspraak maken kan 24/24u online via de “MAAK EEN AFSPRAAK” button rechts bovenaan deze pagina.

Werd uw voertuig uitgenodigd om een keuring na ongeval te ondergaan, dan dient u een afspraak te maken door rechtstreeks contact op te nemen met een keuringscentrum uitgerust voor deze specifieke keuring.

Hoe kan ik betalen bij de keuring?

Er kan enkel betaald worden met Bancontact, Mastercard, Visa.