Pas op voor zwendel ivm afspraken voor de autokeuring!

Een afspraak maken voor uw technische keuring kan ingewikkeld zijn, met wachttijden die vaak te lang zijn.
Dit probleem heeft aanleiding gegeven tot een zwendel: de doorverkoop van afspraken voor technische controles.
Wees voorzichtig!

Inkrimping van het personeel en sluiting van controleposten als gevolg van de pandemie

De covidepandemie heeft helaas vele keuringsstations gedwongen te sluiten. Sinds ze heropend zijn, hebben ze de tijd moeten bijbenen. En dit gebeurt vaak met een beperkt aantal personeelsleden, met als gevolg grote vertragingen bij de technische controleafspraken.

Sommige mensen hebben daarom van deze situatie gebruik gemaakt om een nieuwe zwendel te ontwikkelen.
Nadat ze verschillende afspraken online hebben geboekt, verkopen ze die op sociale netwerken, soms voor wel 50 euro!

Maatregelen tegen deze oplichterij

Tegen deze fraude, die al sinds november 2021 aan de gang is, zijn maatregelen genomen.
Het AutoSécurité-netwerk, dat door klanten werd gewaarschuwd, heeft een klacht ingediend tegen een website die kosten aanrekent voor het maken van een afspraak voor een technische inspectie en vraagt de sluiting ervan.

Het AIBV, een andere erkende technische controle-instantie, is eveneens op de hoogte van deze zwendel en heeft verschillende maatregelen genomen. “We hebben organisatorische maatregelen genomen. We hebben de manier waarop afspraken worden gemaakt veranderd en de mogelijkheid geschrapt om op het laatste moment de nummerplaat van het gecontroleerde voertuig te veranderen”, legt Laurent Delvaux, technisch directeur van het bedrijf, uit. Hij voegt daaraan toe: “Vanuit juridisch oogpunt denken wij na over manieren om gevolg te geven aan de klachten die wij hebben ontvangen. Wij beschikken echter over zeer weinig getuigenissen en de mensen die contact met ons opnemen, durven ons niet te zeggen van wie zij deze afspraken hebben gekocht.

Afspraken zijn nog steeds gratis

Het maken van een afspraak voor uw technische inspectie is normaal gesproken gratis. Om oplichting te voorkomen, moet u altijd rechtstreeks contact opnemen met het keuringsstation van uw keuze om een afspraak te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *