Technische controle : een nieuwe functie die laatkomers zal plezieren

Sinds 2 januari 2023 is er een nieuw kenmerk dat laatkomers bij de technische keuring zal plezieren. Het is nu zelfs mogelijk om je op een wachtlijst in te schrijven om sneller een afspraak te krijgen!

Technische controle : een nieuwe functie die laatkomers zal plezieren

Verplichte afspraken sinds de gezondheidscrisis 

De gezondheidscrisis van 2020 heeft de werking van de technische inspectie in België veranderd. Sindsdien is het niet alleen essentieel maar ook verplicht om een afspraak te maken om uw voertuig aan te bieden. Deze nieuwe regel heeft het onbetwistbare voordeel dat er een einde komt aan de eindeloze rijen voor de technische controlecentra. Voor de meest verstrooide bestuurders was het echter nogal slecht nieuws. Als zij dit niet tijdig doen, zijn er geen slots meer beschikbaar voor de vervaldatum van hun technische controle. 

Een nieuwe functie die de laatkomers van de technische controle zal plezieren 

Sinds 2 januari 2023 is er een nieuwe functie beschikbaar om afgeleide en te late automobilisten te helpen. Als uw afspraakdatum nog niet verstreken is en u een volle agenda krijgt wanneer u een afspraak probeert te maken, kan een nieuwe dienst u helpen. Het is nu mogelijk om zich op een wachtlijst in te schrijven en zo “heel snel” een afspraak te krijgen, legt het AutoSécurité-netwerk uit. 

Als u uw afspraak op de website invoert en er is op dat moment geen plaats beschikbaar, dan kunt u nu uw telefoonnummer, uw controlepost en uw gewenste dag en tijdstip invoeren. Zodra er een plaats vrijkomt, ontvangt u een sms waarin u wordt uitgenodigd het voorstel voor een afspraak te aanvaarden. 

Let op ! U heeft een uur om deze voorgestelde afspraak te bekrachtigen. Zo nodig wordt de afspraak aangeboden aan een andere bestuurder op de wachtlijst.  

Het blijft het beste om vooraf een afspraak te maken!

Hoewel deze nieuwe dienst voor sommigen zeker nuttig zal zijn, is het toch aan te raden vooraf een afspraak te maken om tijdig uw technische keuring af te leggen. Aangezien deze dienst rechtstreeks verband houdt met mogelijke annuleringen, biedt hij geen garantie dat er een afspraak wordt gemaakt voordat uw certificaat verloopt. Dus als uw voertuig binnenkort toe is aan een technische keuring, maak dan nu online een afspraak!