Je auto tiptop schoon houden

Je kunt ervoor kiezen om regelmatig met je auto door de wasstraat te gaan om hem schoon te maken. Binnen enkele minuten is hij dan schoon en straalt hij weer. Maar niet alleen de buitenkant van je auto wassen is belangrijk, maar ook de binnenkant moet je niet vergeten. We gaan je tips geven hoe je je auto tiptop schoon kunt houden!

Opgeruimd staat netjes

Als je begint met het schoonmaken van je auto, is het als eerste stap belangrijk om alles eerst op te ruimen. Gooi al het vuil en afval dat je in je auto verzameld hebt weg. Zoek hierbij ook meteen de deuren en het dashboardkastje uit. Dit zijn toch vaak plekken waar afval zich verzamelen. Als alles opgeruimd is, is het een stuk makkelijker om alles schoon te maken en te stofzuigen.

De binnenkant schoonmaken

Tijd om de rest van de auto schoon te maken. Je kunt het dashboard makkelijk schoonmaken met cockpitspray en een microvezeldoekje. Cockpitspray is een speciale reiniging die ook meteen een laagje over je dashboard heen legt, waardoor het minder snel weer vies wordt. Dit scheelt ook weer in het onderhoud!  Voor vlekken in de bekleding kun je een zogenoemde schuimreiniger gebruiken. Dit spray je er makkelijk op, laat je een paar minuten intrekken en verwijder je vervolgens met een doekje. De kans dat je vlek geheel uit je bekleding is, is groot! Hierna kun je de matjes schoon kloppen en de hele auto stofzuigen.

Het bijhouden van je auto

Om je auto altijd tiptop schoon te houden, is het belangrijk om het regelmatig bij te houden. Door het bij te houden zul je minder vaak een grote schoonmaak hoeven te doen en zul je er ook minder tijd aan kwijt zijn. Dit kun je voor jezelf al makkelijk maken door bijvoorbeeld standaard een afvalzakje of klein prullenbakje in je auto te hebben. Wanneer deze vol is, is het een stuk minder moeite om een zakje weg te gooien.  Je auto door de wasstraat halen kost een stuk minder moeite dan dit zelf te doen. Ook kan het handig zijn om bepaalde spullen in je auto te laten liggen. Door bijvoorbeeld de cockpitspray en een microvezeldoekje in je auto te hebben, is het een stuk makkelijker om even snel een doekje over je dashboard heen te halen als je toch al bij de wasstraat bent. Zo kun je het schoonmaken van je auto goed bijhouden en zal je auto er altijd tiptop uitzien!