Grote verandering in Vlaanderen voor technische keuringen vanaf augustus 2022

Wacht niet tot het laatste moment nu dat de autokeuring mag weer zonder afspraak in Vlaanderen

Met ingang van 1 augustus zal er een wijziging plaatsvinden in de afspraken voor autokeuring. Tenminste, alleen in Vlaanderen.

Inderdaar, vanaf dit datum kunnen automobilisten weer overal in Vlaanderen zonder afspraak terecht voor de technische controle. De aankondiging werd gedaan door Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) en het GOCA Vlaanderen-centrum op de VRT. Sinds de coronaviruscrisis is het verplicht een afspraak te maken om het voertuig aan te bieden, maar deze verplichting zal binnenkort worden opgeheven.

Naast deze maatregel wordt de groene terugroepkaart eerder verstuurd en krijgt iedereen vanaf volgend jaar ook een digitale melding als zijn keuringsbewijs dreigt te verlopen.

Deze besluiten maken deel uit van een poging om de lange wachttijden voor voertuiginspecties tegen te gaan. Deze lange wachttijden zijn voor veel mensen een bron van frustratie. Wie niet op tijd op de afspraak is, riskeert een boete voor te laat komen en een boete voor het rijden met een niet-gecontroleerde auto.

“We moeten concrete initiatieven nemen om de dienstverlening te verbeteren”, zegt minister Peeters. “Tegelijkertijd vraag ik iedereen om niet tot het allerlaatste moment te wachten en tijdig een bezoek aan de technische inspectie te plannen. U kunt uw auto al twee maanden voor de vervaldatum op het keuringsbewijs laten keuren!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *