De autokeuring moeiteloos ondergaan

De autokeuring moeiteloos ondergaan

Iedereen kent het wel. Die groene autokeuringskaart die weer in uw brievenbus is geland. De stress om weer elk jaar naar de technische keuring te gaan, lang aanschuiven, een kans op afkeuring én het kost geld. Maar jouw auto laten keuren is wel degelijk nodig om jouw veiligheid en die van anderen te kunnen garanderen. En het wordt er zeker niet leuker op! Met deze tips haalt u moeiteloos het gewilde groene keuringsbewijs:

De checklist vooraf:

Zorg ervoor dat uw wagen in goede staat is. Ga doorheen het jaar op controle zodat u last minute niet voor onverwachte kosten en herstellingen staat.

Ga enkele dagen voor de keuring zeker nog eens naar de garage om na te kijken of alles werkt. Zo voorkomt u dat u voor een kapotte koplamp, banden die niet op de juiste druk staan of een ander makkelijk te verhelpen probleem opmerkingen krijgt.

Kijk zeker uw bandenspanning, bandgroeve en de band op zich nog eens na (zitten er geen spijkers in, heeft u de juiste band op?)

Is uw nummerplaat nog steeds goed leesbaar? Is uw auto proper langs de buitenkant en de binnenkant? Geef uw auto zeker nog eens een extra poetsbeurt, en stofzuig de binnenkant nog even. Een goede hygiëne van de auto is zeer belangrijk bij de keuring.

Kom naar de autokeuring met een warm gereden motor, ook al is het keuringsstation vlak bij. Zorg ervoor dat u  toch een kleine 10 kilometer gereden hebt hiervoor.

Dé checklist voor vertrek:

Deze documenten moet u zeker meehebben bij de keuring:

Het inschrijvingsbewijs van de wagen

Het gelijkvormigheidsattest van de wagen

Het laatste keuringsbewijs

Uw uitnodiging voor de autokeuring

De groene kaart van de autoverzekering

Deze voorwerpen zijn bij wet verplicht in uw auto:

Een EHBO-koffertje

Een brandblusapparaat (met juiste houdbaarheidsdatum)

Een fluohesje

Een gevarendriehoek

Zorg dat uw auto zeker:

Proper en leeg is

Dat alle gordels zijn vastgeklikt

Alle zitplaatsen aanwezig zijn en rechtstaan.

Oliepeil correct is

Zorg dat het reservewiel zeker aanwezig is indien u er één heeft.

Bonustips:

Stel de keuring nooit uit tot op het laatste moment! Er kan altijd iets tussenkomen, wanneer u te laat bent moet u  extra betalen. De meeste auto’s worden afgekeurd door problemen met de stuurinrichting, de ophanging, de lichten of de remmen. Besteed hier dus zeker extra aandacht aan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *