COVID-19

Wat betekent het coronavirus (COVID-19) voor de werking van de autokeuringen in België? Op deze webpagina vind je alle maatregelen die je best volgt wanneer u langskomt om uw auto te laten keuren. 

Sinds 4 mei 2020 starten de autokeuringen post-Corona en konden de keuringen opnieuw worden uitgevoerd. Hierbij gelden de normale openingsuren. Best is om wel even een afspraak te maken via de officiële website. Vooral voor de speciale keuringen zoals keuring na een ongeval, keuring van verlaagde voertuigen, invoerprocedure en APK.

Wanneer u symptomen van het corona virus vertoont blijf u best thuis en stelt u het bezoek uit of vraagt u aan iemand anders om met uw voertuig langs te komen. De keuringstations zelf nemen ook preventieve maatregelen die strikt moeten nageleefd worden. Alle technici en alle bezoekers dragen consequent een mondmasker.

Kom best alleen naar de keuring. Zorg ervoor dat uw voertuig op vlak van hygiëne aan alle gangbare normen voldoet, dat alle gordels zijn vastgeklikt en dat alle ramen openstaan. Ontsmet best ook nog even uw stuurwiel en de versnellingspook voordat u uw wagen afgeeft aan onze medewerkers. 

Wanneer het uw beurt is dient u uw auto niet meer naar binnen te rijden. U blijft met uw auto voor de ingang staan, een medewerker komt naar u, zorg ervoor dat u de voorschriften inzake “social distancing” – 1,5 m afstand van andere mensen steeds respecteert. De sleutel mag op uw voertuig blijven zitten, de boorddocumenten legt u op de passagierszetel. De volgende documenten moet u kunnen voorleggen: uw laatste keuringsbewijs, uw groene kaart en uw uitnodiging voor de technische controle. Maar ook uw inschrijvingsbewijs en uw gelijkvormigheidsattest zullen ze nakijken. Meld aan de medewerker voor welke keuring u komt.

Nadat u de auto overhandigd heeft gaat u al naar de andere kant van het gebouw. U wacht buiten, dus kleed u in functie van de weersomstandigheden. Ook wanneer u zich naar de kassa moet begeven wacht u buiten tot het uw beurt is. Betalingen kunnen alleen nog maar met de kaart: mastercard, visa of bancontact. Er wordt geen cash geld meer aangenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *