Autokeuringen zijn nu weer mogelijk in Vlaanderen

Sinds augustus 2022 zijn technische controles zonder afspraak weer mogelijk in Vlaanderen. In Wallonië en Brussel blijft de situatie echter ongewijzigd.

AUTOKEURINGEN ZIJN NU WEER MOGELIJK IN VLAANDEREN

Autokeuring weer mogelijk in Vlaanderen

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit, heeft na overleg met de GOCA (Groep van Vlaamse Erkende Autobedrijven) beslist om toe te staan dat voertuigen zonder afspraak worden aangeboden voor technische controle. Dit besluit is genomen naar aanleiding van het verschijnen van lange rijen voertuigen voor de poorten van verschillende Vlaamse keuringscentra op speciale dagen waarop de keuring zonder afspraak kon worden uitgevoerd.

Let op: het is altijd mogelijk een afspraak te maken voor wie dat wil.

Afspraken blijven noodzakelijk in het Waalse en Brusselse Gewest

Ter herinnering: sinds de Covid 19-epidemie wordt de periodieke technische inspectie alleen op afspraak uitgevoerd. Dit is nog steeds het geval in Wallonië en Brussel. In het Waalse Gewest wordt de mogelijkheid onderzocht om voertuigen opnieuw zonder afspraak voor technische controle aan te bieden, maar er is nog geen echte beslissing genomen. Hetzelfde geldt voor het Brusselse Gewest. Volgens het kabinet van Elke Van den Brandt, minister van Mobiliteit, is het beheer van de rijen auto’s in de technische controlecentra in Brussel duidelijk verbeterd sinds het besluit om het maken van een afspraak verplicht te stellen. Bovendien kon een maximum van twee weken tussen de afspraak en de test worden ingevoerd. De centra tonen echter enige flexibiliteit door, wanneer de stroom van op afspraak aanwezige voertuigen het toelaat, voertuigen zonder afspraak voor spoedgevallen toe te laten.

Goed om te weten: u kunt gemakkelijk online een afspraak maken voor uw Autokeuring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *