Wagen laten keuren in Zemst?

ADRES

Erasmuslaan 21, 1804 Cargovil (Zemst)
Tel. :02/251 13 76

Toegang autokeuring Erasmuslaan 21, Zemst
Toegang autokeuring Erasmuslaan 21, Zemst. Bron: GoogleEarth. Klik om uw route te berekenen

Openingsuren

Maandag 7u00 - 19u00 (Vanaf 17u00 enkel op afspraak) | Dinsdag 7u00 - 17u00 | Woensdag 7u00 - 17u00 | Donderdag 7u00 - 19u00 (Vanaf 17u00 enkel op afspraak) | Vrijdag 7u00 - 17u00

Welke type autokeuringen zijn toegelaten in Zemst?

Eerste keuring

Periodieke keuring

Herkeuring

Tweedehandskeuring

LPG/CNG

Keuring na ongeval (KNO)

Oldtimer keuring

ADR-keuring

Waarom is het belangrijk om uw wagen te keuren?

Je auto tijdig laten keuren is in de eerste plaats van groot belang voor uw eigen veiligheid en die van de andere weggebruikers. Een wagen in goede staat is pak veiliger in het verkeer. Deze staat wordt gecontroleerd in het keuringsstation naar keuze.
Christian M.
Het keuringscentrum van Zemst is één van de enkele keuringscentra waar je terecht kan voor een KNO of keuring na ongeval. Niet elke keuringsstation biedt deze technische controle aan. Gelukkig vond ik dit station snel op deze website!
Jacques T.

Veel gestelde vragen

Uiteraard! U kan een afspraak maken voor de autokeuring. Dit kan online. Het wordt ten zeerste aangeraden. Op die manier vermijdt u lange wachtrijen. Maak nu uw afspraak online!

Via de webcam van het station kunt u de drukke periodes controleren.

Het adres is Erasmuslaan 21 te 1804 Zemst (Cargovil).

Het keuringscentrum is elke werkdag open van 7 uur tot 17 uur. 16u30 is het laatste moment om aan te schuiven. Op maandag en donderdag is het keuringscentrum zelfs open tot 19 uur, maar vanaf 17 uur mogen enkel mensen met een afspraak voorrijden.

Het telefoonnummer van de autokeuring in Zemst is 02 251 13 76.

Om een tweede of derde keuring (en dus extra kosten) te vermijden, is het aangeraden om goed voorbereid naar de autokeuring te komen. Zorg er voor dat de wagen leeg, net en ordelijk is. Klik de gordels vast. Zorg ook voor een correcte bandenspanning. Er moet een verbandkistje, fluorescerend hesje, gevarendriehoek en brandblusapparaat aanwezig zijn in het voertuig. Het chassisnummer moet eveneens goed leesbaar zijn.

Breng het gelijkvormigheidsattest en inschrijvingsbewijs van de wagen mee. Alsook de groene kaart van de verzekering. Breng best ook het laatste keuringsbewijs en uw uitnodiging voor controle mee.

Ja, het station van Zemst is uitgerust om motoren (motorfietsen, driewielers en vierwielers) van meer dan 125CC te keuren. Een afspraak is vereist.

Hoe bereid ik mijn bezoek aan de autokeuring voor?

Er zijn enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden alvorens een afspraak te maken bij het keuringsstation. Neem deze zaken in acht en vermijd op deze manier een tweede, of derde bezoek aan het keuringscentrum. Zorg dat u alle nodige documenten bij de hand hebt, zoals rijbewijs, inschrijvingsbewijs en verzekering. De enige verplichte verzekering in België is de burgerlijke aansprakelijkheid. 

 

Verzeker uw voertuig!

Een BA verzekering is een verplichte verzekering die je dient af te sluiten voor elk voertuig die je inschrijft bij de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen (DIV). Daarnaast is het van belang dat uw wagen in goede staat is. 

 

Controleer uw wagen!

Vaak wordt geopteerd om eerste een bezoek te brengen aan een garage voor een onderhoud zodoende dat u niet voor verrassingen komt te staan. Is uw wagen afgekeurd en wenst u een nieuwe of tweedehandse auto te kopen? Bijgevolg is het raadzaam om de verschillende autoleningen op de markt te bekijken en te vergelijken. Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Wat gebruikers vinden van het keuringsstation Zemst

Over reviews: Heel vaak komen de reviews die je op Google Review vindt van HYPER “tevreden” en “ontevreden” klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen! Vergeet niet uw mening te geven na uw bezoek!

AIBV - Keuringscentrum van Zemst
3.9
Gebaseerd op 1380 beoordelingen
powered by Google
Asoficai MariusAsoficai Marius
14:02 26 Aug 23
Dave SandDave Sand
12:13 26 Aug 23
Nicolaas Van BladelNicolaas Van Bladel
08:32 26 Aug 23
Kurt Van CalsterKurt Van Calster
16:29 17 Aug 23
K MK M
12:11 17 Aug 23
Langzaam... 2 uur op dezelfde plek
Jan DereymaekerJan Dereymaeker
15:09 10 Jul 23
Het is uiteindelijk gebeurd, er werd op een efficiënte manier gewerkt. Geen lange wachttijden, geen groepjes controleurs die bij elkaar stonden te praten.
Robby BulensRobby Bulens
10:22 10 Jul 23
Lange wachttijden , 3 keer weggestuurd bij keuring zonder afspraak. Voorverlpichting van overheid kan ditzeker beter
Martine KockelberghMartine Kockelbergh
14:06 09 Jun 23
Het is niet normaal dat je geen afspraak meer kan maken om tijdig je auto te laten keuren zelfs vooraleer de jaarlijkse uitnodiging toekomt, of anders 4 à 6 uur moet wachten. Mijn oplossing was om al om 05u42 aan het keuringsstation te staan.Blijkbaar is er een toevloed van Brusselaars in de keuringsstations van Vlaams-Brabant waardoor er niet voldoende plaats is voor de lokale mensen.Ik heb wel enorme bewondering voor de werknemers van het keuringsstation in Zemst, die ongeacht de drukte en vermoedelijk vele ongeduldige klanten heel vriendelijk en klantgericht blijven.
Chris LevisChris Levis
08:01 26 May 23
Aanschuiftijd veel te lang. Sta hier reeds meer dan 2u aan te schuiven en sta halfweg. Is dit normaal? Maak een afspraak zeggen ze dan. Zou zeggen succes ermee want dat is ook lang wachten.
Marc VdVMarc VdV
22:35 01 May 23
7 uur wachttijd !!Na ontvangst uitnodiging onmiddellijk afspraak geprobeerd te maken, vroegste beschikbare datum 2 maanden later met risico op boete. Dan maar hele dag in de rij gaan staan, schandalig lange wachttijd
Stijn HooftmanStijn Hooftman
12:34 29 Apr 23
Begrijp niet waarom je sinds corona en nu nog steeds rond het gebouw moet lopen en buiten wachten bij de centra van AIBVEr zijn dan klachten van mensen dat ze te weinig uitleg krijgt. Logisch als je niet bij de wagen kan blijven.Onlangs in Willebroek met een auto gegaan, daar mag je wel bij de wagen blijven. Dus het kan wel
Vernaillen FrançoisVernaillen François
07:54 24 Mar 23
Ondanks afspraak toch ruim later dan gepland? Ook snelheid van keuring liet volgens mij te wensen over.
fouad foufouad fou
07:21 17 Feb 23
AIBV grote bedrijf met het meeste racisme in het bedrijfken er mensen dat er gewerkt hebben en zeggen dat het een ramp is voor daar te werken ( daar zie je amper buitenlanders werken of anders zijn ze er tijdelijk :D)escalatie naar de 2 technische directeur is ook niet wat het moet zijn, denken alleen aan hun eigen zakzoveel corruptie binnen het bedrijflet op waar je gaat zeker niet bij AIBV
guido van weldenguido van welden
07:40 10 Jan 23
Gereserveerd, maar langer moeten wachten dan de klanten die niet gereserveerd hadden.
Guy JacobsGuy Jacobs
21:33 13 Dec 22
Noodzakelijk kwaad maar het meeste personeel is vriendelijk. Minpunt: Je moet buiten wachten (+/-25 minuten) Bij -3⁰ is leuk iets anders
inge swinneninge swinnen
10:30 28 Nov 22
Niet tevreden van de service. Nu dat we terug zonder afspraak mogen langskomen moeten we wachten totdat alle wagens met afspraak eerst zijn langs geweest. Ik begrijp dat mensen met een afspraak voorrang hebben, maar er zit geen logica in als je meer dan 50 min op dezelfde plaats moet staan wachten terwijl je meer dan 10 auto’s zie voorbij gaan…dan moeten ze geen mensen zonder afspraak toelaten… puur tijdverspilling als je een dag verlof neemt
Carlo Van CampenhoutCarlo Van Campenhout
09:33 27 Nov 22
Ging voor herkeuring van trekhaak. Van + 750 kg naar - 750 kg. Spijts melding op site en gecontracteerde medewerker dat alleen de trekhaak technisch zou worden gekeurd startte medewerker van de lijn 3 met volledige keuring (weliswaar met glans doorstaan - groene kaart). Pas aan kassa werd zaak geregeld en diende maar € 13,80 te betalen (keuring trekhaak) ipv van € 56, (volledige keuring).
Frederic SmalFrederic Smal
20:14 02 Nov 22
Volgens de website is het keuringsstation open tot 17u. Voorrijden kan tot 16u30. We hebben de wagen aangeboden om 16u25 en de toegang werd reeds geweigerd en er was geen andere auto te bespeuren.
Peter De SmedtPeter De Smedt
11:37 27 Oct 22
Geen enkel voertuig op de webcam. Als ik aan kom rijden 5 bestelwagens/ vrachtwagens voor me. 2 uur later nog niet aan de beurt. Zie ook niemand iets doen? Heel raar. Laatste keer voor mij. Echt waanzin.
Laurent HubertLaurent Hubert
07:43 04 Sep 22
2 jaar geleden heb ik, ondanks mijn afspraak, 3 uur gewacht. Dit jaar ben ik zonder afspraak geweest. Na 30 minuten was mijn auto gekeurd, nadien 1 uur moeten wachten om te betalen en documenten te ontvangen.
Hans DWHans DW
19:35 23 Aug 22
Ga je voor de eerste keer met de 4-jarige wagen naar de controle en wordt die afgekeurd voor de schokdempers vooraan. Naar de garage ermee, daar nog garantie besteld de garage 2 voorste schokdempers van Bilstein (staan er origineel op vanuit fabriek). Omdat er eentje niet op voorraad is en een rode kaart heb gaat de garage nog eens voor de voorste te laten testen. Geen probleem groene kaart ? 😮 Vraagt mijn garagist, kan je eens de achterste testen ? Daar was dus wel eentje die een probleem had. Dus bestelling voorste geannulleerd en twee achterste besteld. Had ik volgend jaar geweest dus terug rood en zelf betalen want garantie verlopen na 5j. Dus ik had gewoon een groene kaart en mocht nog een jaar rondrijden met een defecte schokdemper omdat gewoon de verkeerde werd genoteerd. Dit terwijl hij nog vroeg of ze konden worden aangepast via knop ofzo. Had me dus 1500€ kunnen kosten zonder werkuren.
Gregor De ValckenaereGregor De Valckenaere
10:43 12 Aug 22
Snelle afhandeling van de keuring en het terugkrijgen van de papieren. Het maken van een reservatie is aangeraden indien je niet in de rij zonder reservatie wilt staan wachten
js_loader

Voor wie is de autokeuring in Zemst interessant?

Iedereen die op zoek is naar een autokeuringscentrum in de buurt van de luchthaven van Zaventem kan hier terecht.

Woont u in één van de onderstaande gemeenten of steden dan is dit keuringsstation voor u het meest interessant.

Of bent u vaak op de baan met de wagen dan kan u gemakkelijk een andere professionele of privé afspraak combineren met een bezoek aan deze autokeuring. Bijgevolg is het aangewezen om een online afspraak te maken om op deze manier kostbare tijd te besparen.

Autokeuring Boortmeerbeek

Autokeuring Kampenhout

Autokeuring Steenokkerzeel

Autokeuring Grimbergen

Autokeuring Vilvoorde

Autokeuring Machelen

Autokeuring Zaventem

Autokeuring Kapelle-o-d-bos

Autokeuring Mechelen

Autokeuring Bonheiden

Autokeuring Keerbergen

Autokeuring Kortenberg

Hoeveel kost een bezoek aan de autokeuring?

De basiskeuring van een voertuig kost 38,20€.

Raadpleeg onderstaande knop voor de tarieven van de andere keuringen.

Andere keuringsstations in de Buurt

Bent u vaak op de baan of onderweg naar een andere afspraak? Dan kan het vaak interessant zijn om uw bezoek aan de autokeuring te combineren.

Hieronder vindt u andere keuringscentra in de buurt.

Waar vind ik de autokeuring van Zemst?