Voertuig keuren in Diest?

ADRES

Webbekom 2105
3290 Diest

Toegang autokeuring Industriezone 27 – I.Z. Webbekom 2105, Diest
Toegang autokeuring Industriezone 27 – I.Z. Webbekom 2105, Diest. Bron: GoogleEarth. Klik om uw route te berekenen

Openingsuren

Maandag 7u00 - 19u00 | Dinsdag 7u00 - 17u00 | Woensdag 7u00 - 17u00 | Donderdag 7u00 - 19u00 | Vrijdag 7u00 - 17u00

Welke type keuringen laat men toe in Diest?

Keuring na ongeval

Tweedehandskeuring

LPG keuring

ADR-keuring

CEMT-keuring

Periodieke keuring

Herkeuring

CNG keuring

Tuning

Oldtimer keuring

Waarom is het belangrijk om uw wagen te keuren?

Indien je een aanrijding of ongeval hebt gehad met stoffelijke schade, moet je wagen opnieuw gekeurd worden om de openbare weg te mogen betreden. Keuring na ongeval of KNO is niet beschikbaar in elk keuringscentrum in Vlaanderen, maar gelukkig wel in Diest.
Jan M.
Je auto tijdig laten keuren is in de eerste plaats van groot belang voor uw eigen veiligheid en die van de andere weggebruikers. Een wagen in goede staat is pak veiliger in het verkeer. Deze staat wordt gecontroleerd in het keuringsstation naar keuze.
Sandra K.

Veel gestelde vragen

U kan zeer zeker een afspraak maken voor de autokeuring. Dit kan snel en eenvoudig online. Het wordt ten zeerste aangeraden. Op die manier vermijdt u lange wachtrijen. Maak handig gebruik van de online tool om uw afspraak in te plannen.

Via de webcam van het station kunt u de drukke periodes controleren.

Het adres is in de Industriezone, namelijk Webbekom 2105 te 3290 Diest.

Het keuringscentrum is elke werkdag open van 7 uur tot 17 uur . Op maandag en donderdag is het keuringscentrum zelfs open tot 19 uur.

Om een tweede of derde keuring (en dus extra kosten) te vermijden, is het aangeraden om goed voorbereid naar de autokeuring te komen. Zorg er voor dat de wagen leeg, net en ordelijk is. Klik de gordels vast. Zorg ook voor een correcte bandenspanning. Er moet een verbandkistje, fluorescerend hesje, gevarendriehoek en brandblusapparaat aanwezig zijn in het voertuig. Het chassisnummer moet eveneens goed leesbaar zijn.

Breng het gelijkvormigheidsattest en inschrijvingsbewijs van de wagen mee. Alsook de groene kaart van de verzekering. Breng best ook het laatste keuringsbewijs en uw uitnodiging voor controle mee.

Ja, het station van Diest is uitgerust om motoren (motorfietsen, driewielers en vierwielers) van meer dan 125CC te keuren. Een afspraak is vereist.

Hoe bereid ik mijn bezoek aan de autokeuring voor?

Er zijn enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden alvorens een afspraak te maken bij het keuringsstation. Neem deze zaken in acht en vermijd op deze manier een tweede, of derde bezoek aan het keuringscentrum. Zorg dat u alle nodige documenten bij de hand hebt, zoals rijbewijs, inschrijvingsbewijs en verzekering. De enige verplichte verzekering in België is de burgerlijke aansprakelijkheid. 

 

Verzeker uw voertuig!

Een BA verzekering is een verplichte verzekering die je dient af te sluiten voor elk voertuig die je inschrijft bij de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen (DIV). Daarnaast is het van belang dat uw wagen in goede staat is. 

 

Controleer uw wagen!

Vaak wordt geopteerd om eerste een bezoek te brengen aan een garage voor een onderhoud zodoende dat u niet voor verrassingen komt te staan. Is uw wagen afgekeurd en wenst u een nieuwe of tweedehandse auto te kopen? Bijgevolg is het raadzaam om de verschillende autoleningen op de markt te bekijken en te vergelijken. Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Wat gebruikers vinden van het keuringsstation Diest

Over reviews: Heel vaak komen de reviews die je op Google Review vindt van HYPER “tevreden” en “ontevreden” klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen! Vergeet niet uw mening te geven na uw bezoek!

Autokeuring Diest
3.8
Gebaseerd op 1509 beoordelingen
powered by Google
Ymke BervoetsYmke Bervoets
12:51 24 Feb 23
Weer afgekeurd bij de herkeuring voor een punt dat de vorige dag wel in orde was. Dit is de mensen gewoonweg pesten!!! Niet te begrijpen!
Jan TimmermansJan Timmermans
07:38 17 Feb 23
elke keer als ik naar daar ga afgekeurd vorige maand nog helemaal goed gekeurd met geen enkele op merking in rotselaar nu 3 op merking ga er niet meer na de herkeuring
Marc SchoemansMarc Schoemans
20:48 05 Feb 23
Top centrum kom daar al 11 jaar nooit probleem gehad auto was altijd goed in orde dank u jongens
Uwe Just MeUwe Just Me
11:43 24 Nov 22
Herkeuring, leuke farce, gisteren afgekeurd, vandaag niet eens naar de auto gezien, rij maar achter het gebouw langs, en naar de kassa. Moet daar een quotum afgehandeld worden?
Julie C.Julie C.
15:48 15 Nov 22
Vandaag voor de eerste x daar een heel aangenaam babbelke kunnen doen. Relaxte sfeer. Vlotte keuring. Aan de jongeman met de langere haren. Doe zo verder. Da babbelke maakte de autokeuring zoveel aangenamer.
Pascale VanoirbeekPascale Vanoirbeek
08:51 10 Nov 22
Zeer vriendelijk personeel en ze geven correcte informatieve tips mee die de garage helaas over het hoofd zien en toch wel belangrijk zijn Dankjewel daarvoor ! Ook zeer vlotjes en correct verlopen ze verdienen een dikke pluim en een welverdiend compliment daarvoor Top personeel 👍👍👍leuk om je auto te laten keuren niets stress !👌👏👏👏
loma lomaloma loma
17:24 06 Oct 22
De jonge gastjes die daar werken zijn een ramp..blijven overdreven zoeken en desnoods met uitlaat test de motor forceren. mannen daar boven de 30 keuren enkel af wanneer nodig maar gaan niet zoeken om toch maar te kunnen afkeuren. vroeg aan die jonge gast of hij weddenschap doet met die andere snotbellen om meeste afgekeurde voertuigen te hebben. De iets oudere werknemers zijn wel beleefd.
BodhiBodhi
23:54 07 Sep 22
Wagen meerdere keren gekeurd en nu opeens afgekeurd terwijl er niets veranderd is. Stel onvriendelijke zakken die zelf amper iets kennen. Persoon voor mij staat naast de controleur onder de wagen mee te kijken maar zet je zelf 1 stap dichter word je uitgeblaft.Mijn vader zijn wagen werd goedgekeurd en vlak voor hij kon instappen komt er een controleur die in een andere lijn bezig is ineens af om de wagen dan toch ineens af te keuren.Andere kennis ziet controleurs moeite hebben met het vinden van het chassisnummer en bied hulp aan, word op zijn beurt ook uitgeblaft. De incompetentie is verbazingwekkend.Beter naar Geel gaan.
Marc FelsMarc Fels
05:24 19 Jul 22
Aangekomen om 6.45 uurBINNENGEREDEN OM 9.35 UUR ?Volgens de website was dit de beste en minst drukke tijd 🤔Denk wel dat iedereen in verlof was ?Ik heb op die drie uur wel drie keer de stationchef een telling buiten zien maken.Iedereen was wel vriendelijk,maar dit had ook wel even gemeld kunnen worden.
js_loader

Voor wie is de autokeuring te Diest interessant?

Iedereen die op zoek is naar een autokeuringscentrum in de buurt van Diest kan hier terecht. Woont u in één van de onderstaande gemeenten of steden dan is dit keuringsstation voor u het meest interessant.

Of bent u vaak op de baan met de wagen dan kan u gemakkelijk een andere professionele of privé afspraak combineren met een bezoek aan deze autokeuring. Bijgevolg is het aangewezen om een online afspraak te maken om op deze manier kostbare tijd te besparen.

Autokeuring Tessenderlo

Autokeuring Lummen

Autokeuring Halen

Autokeuring Kortenaken

Autokeuring Laakdal

Autokeuring Herk-De-Stad

Autokeuring Bekkevoort

Autokeuring Scherpenheuvel

Hoeveel kost een bezoek aan de autokeuring?

De basiskeuring van een voertuig kost 38,20€.

Raadpleeg onderstaande knop voor de tarieven van de andere keuringen.

Andere keuringsstations in de Buurt

Bent u vaak op de baan of onderweg naar een andere afspraak? Dan kan het vaak interessant zijn om uw bezoek aan de autokeuring te combineren.

Hieronder vindt u andere keuringscentra in de buurt.

Waar is de autokeuring van Diest?