Auto laten keuren in Eeklo?

Adres

Industrielaan 15, 9900 Eeklo

Openingsuren

Maandag 7u00 - 19u00 (Vanaf 17u00 enkel op afspraak) | Dinsdag 7u00 - 17u00 | Woensdag 7u00 - 17u00 | Donderdag 7u00 - 19u00 (Vanaf 17u00 enkel op afspraak) | Vrijdag 7u00 - 17u00

Welke soorten keuringen zijn toegestaan in Eeklo?

Eerste keuring

Periodieke keuring

Herkeuring

Tweedehandskeuring

LPG/CNG

Keuring trekhaak

Tuning

Oldtimer keuring

ADR-keuring

CEMT-keuring

TEMPO 100

APK-keuring (Nederland)

Waarom is het belangrijk om uw wagen te keuren?

Je auto tijdig laten keuren is in de eerste plaats van groot belang voor uw eigen veiligheid en die van de andere weggebruikers. Een wagen in goede staat is pak veiliger in het verkeer. Deze staat wordt gecontroleerd in het keuringsstation naar keuze.
Kenneth U.
De jaarlijkse controle van je voertuig is belangrijk! Een wagen die goed onderhouden en gecontroleerd is, is niet alleen veilig maar ook verplicht. Een geldig keuringsbewijs is noodzakelijk alvorens het betreden van de openbare weg en voor de verzekeringen.
Liesbeth V.

Veel gestelde vragen

Uiteraard! U kan een afspraak maken voor de autokeuring. Dit kan online. Het wordt ten zeerste aangeraden. Op die manier vermijdt u lange wachtrijen. Ook tijdens de Covid-crisis was het enkel mogelijk om online een afspraak te maken.

Via de webcam van het station kunt u de drukke periodes controleren.

Het adres is Industrielaan 15 te 9900 Eeklo.

Het keuringscentrum is elke werkdag open van 7 uur tot 17 uur. Op maandag en donderdag is het keuringscentrum zelfs open tot 19 uur, maar vanaf 17 uur mogen enkel mensen met een afspraak voorrijden.

Het telefoonnummer van de autokeuring in Eeklo is 09 377 15 53.

Om een tweede of derde keuring (en dus extra kosten) te vermijden, is het aangeraden om goed voorbereid naar de autokeuring te komen. Zorg er voor dat de wagen leeg, net en ordelijk is. Klik de gordels vast. Zorg ook voor een correcte bandenspanning. Er moet een verbandkistje, fluorescerend hesje, gevarendriehoek en brandblusapparaat aanwezig zijn in het voertuig. Het chassisnummer moet eveneens goed leesbaar zijn.

Breng het gelijkvormigheidsattest en inschrijvingsbewijs van de wagen mee. Alsook de groene kaart van de verzekering. Breng best ook het laatste keuringsbewijs en uw uitnodiging voor controle mee.

Hoe bereid ik mijn bezoek aan de autokeuring voor?

Er zijn enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden alvorens een afspraak te maken bij het keuringsstation. Neem deze zaken in acht en vermijd op deze manier een tweede, of derde bezoek aan het keuringscentrum. Zorg dat u alle nodige documenten bij de hand hebt, zoals rijbewijs, inschrijvingsbewijs en verzekering. De enige verplichte verzekering in België is de burgerlijke aansprakelijkheid. 

 

Verzeker uw voertuig!

Een BA verzekering is een verplichte verzekering die je dient af te sluiten voor elk voertuig die je inschrijft bij de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen (DIV). Daarnaast is het van belang dat uw wagen in goede staat is. 

 

Controleer uw wagen!

Vaak wordt geopteerd om eerste een bezoek te brengen aan een garage voor een onderhoud zodoende dat u niet voor verrassingen komt te staan. Is uw wagen afgekeurd en wenst u een nieuwe of tweedehandse auto te kopen? Bijgevolg is het raadzaam om de verschillende autoleningen op de markt te bekijken en te vergelijken. Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Wat gebruikers vinden van het keuringsstation Eeklo

Over reviews: Heel vaak komen de reviews die je op Google Review vindt van HYPER “tevreden” en “ontevreden” klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen! Vergeet niet uw mening te geven na uw bezoek!

SBAT Autokeuring
3.9
Gebaseerd op 918 beoordelingen
powered by Google
Carlos StandaertCarlos Standaert
19:25 09 Nov 22
Alles volgens het boekje zo hoort het ook, spijtig van lang wachten eer je aan de beurt bent eenmaal binnen gaat alles vlot
Kelly De WolfKelly De Wolf
13:16 06 Nov 22
Vriendelijk personeel, afspraak maken is nog steeds aan te raden.
Toto PiqueToto Pique
05:45 17 Oct 22
Op afspraak zeggen jullie? euh kan er zelfs geen maken dat binnen de vervaltermijn is (zelfs niet 1 maand op voorhand)Ben dan gaan aanschuiven 1h (cava nog vond ik)En weet je wat de rij van de gereserveerde bedrijfswagens is gewoon leeg (op 1h heb ik maar 1 4x4 zien binnen rijden)in de plaats van ook andere mensen uit de gewoone rij tussen te nemen om de wachttijd te verminderen.
Chris De NeveChris De Neve
18:41 15 Sep 22
Keuring met afspraak, vlot gepasseerd. In 25 min was het gefixt, wel jammer dat die reservaties zo snel vol zitten. Als je op reis bent als je je groene uitnodigingskaart krijgt, kan je bijna nooit meer in de juiste periode je auto laten nazien.
Als ik een boete moet betalen omdat ik 9 dagen te laat ben omdat ik niet voor mijn datum een afspraak kon krijgen. Iets wat niet mijn schuld is want moest online afspraak maken. Kreeg geen datum op tijd terwijl ik wel ruim op tijd was voor een afspraak te maken. Heb gebeld en ze konden niet helpen. Moest online. + normaal kreeg ik keuring voor 2 jaar nu maar 1 jaar dus dat is 2 keer dat jullie in mijn zakken zitten. En vriendelijkheid was ook ver te zoeken. Eerste keer dat ik in mijn leven naar de keuring ging en slechte ervaring dus.
js_loader

Voor wie is de autokeuring te Eeklo interessant?

Iedereen die op zoek is naar een autokeuringscentrum in het Meetjesland kan hier terecht. Woont u in één van de onderstaande gemeenten of steden dan is dit keuringsstation voor u het meest interessant.

Of bent u vaak op de baan met de wagen dan kan u gemakkelijk een andere professionele of privé afspraak combineren met een bezoek aan deze autokeuring. Bijgevolg is het aangewezen om een online afspraak te maken om op deze manier kostbare tijd te besparen.

Autokeuring Kaprijke

Autokeuring Assenede

Autokeuring Sint-Laureins

Autokeuring Maldegem

Autokeuring Knesselare

Autokeuring Aalter

Autokeuring Lievegem

Autokeuring Evergem

Hoeveel kost een bezoek aan de autokeuring?

De basiskeuring van een voertuig kost 38,20€.

Raadpleeg onderstaande knop voor de tarieven van de andere keuringen.

Andere keuringsstations in de Buurt

Bent u vaak op de baan of onderweg naar een andere afspraak? Dan kan het vaak interessant zijn om uw bezoek aan de autokeuring te combineren.

Hieronder vindt u andere keuringscentra in de buurt.

Waar ligt de schouwing van Eeklo?