Wagen keuren in Dendermonde?

ADRES

Industriezone ‘Hoogveld’, Cooremannekens 12, 9200 Dendermonde
Tel.: 052 25 95 00
Fax: 052 25 95 01
Email: autokeuring.dendermonde@sbat.be

Toegang autokeuring Hoogveld, Cooremannekens 12n Dendermonde
Toegang autokeuring Hoogveld, Cooremannekens 12, Dendermonde. Bron: GoogleEarth. Klik om uw route te berekenen

Openingsuren

Maandag 7u00 - 19u00 (Vanaf 17u00 enkel op afspraak) | Dinsdag 7u00 - 17u00 | Woensdag 7u00 - 17u00 | Donderdag 7u00 - 19u00 (Vanaf 17u00 enkel op afspraak) | Vrijdag 7u00 - 17u00

Welke type keuring zijn toegestaan in Dendermonde?

Tweedehandskeuring

LPG keuring

Keuring CNG

Eerste keuring

Periodieke keuring

Herkeuring

TEMPO 100

Trekhaak keuring

Keuring na ongeval (KNO)

Tuning rapport

APK keuring (Nederland)

Oldtimer keuring

ADR-keuring

CEMT-keuring

Waarom is het belangrijk om uw wagen te keuren?

Je auto tijdig laten keuren is in de eerste plaats van groot belang voor uw eigen veiligheid en die van de andere weggebruikers. Een wagen in goede staat is pak veiliger in het verkeer. Deze staat wordt gecontroleerd in het keuringsstation naar keuze.
Geert Van Z.
De jaarlijkse controle van mijn wagen is verplicht en heb ik nodig om mijn verzekering burgerlijke aansprakelijkheid te bekomen. De datum voor mijn jaarlijkse controle staat steeds vast in mijn agenda en ik maak mijn afspraak altijd online, wat me veel tijd bespaart.
Eric D.

Veel gestelde vragen

Natuurlijk! We raden dit sterk aan. U kan een afspraak maken voor de autokeuring. Op die manier vermijdt u lange wachtrijen. Ook tijdens Corona-tijden kan het zijn dat keuringscentra enkel op afspraak werken! Hou er dus rekening mee alvorens voor te rijden. 

Via de webcam van het station kunt u de drukke periodes controleren.

Het adres is Industriezone ‘Hoogveld’, Cooremannekens 12 te 9200 Dendermonde.

Het keuringscentrum is elke werkdag open van 7 uur tot 17 uur. Op maandag en donderdag is het keuringscentrum zelfs open tot 19 uur, maar vanaf 17 uur mogen enkel mensen met een afspraak voorrijden.

Het telefoonnummer van de autokeuring in Dendermonde is 052 25 95 00.

Om een tweede of derde keuring (en dus extra kosten) te vermijden, is het aangeraden om goed voorbereid naar de autokeuring te komen. Zorg er voor dat de wagen leeg, net en ordelijk is. Klik de gordels vast. Zorg ook voor een correcte bandenspanning. Er moet een verbandkistje, fluorescerend hesje, gevarendriehoek en brandblusapparaat aanwezig zijn in het voertuig. Het chassisnummer moet eveneens goed leesbaar zijn.

Breng het gelijkvormigheidsattest en inschrijvingsbewijs van de wagen mee. Alsook de groene kaart van de verzekering. Breng best ook het laatste keuringsbewijs en uw uitnodiging voor controle mee.

Ja, het station van Dendermonde is uitgerust om motoren (motorfietsen, driewielers en vierwielers) van meer dan 125CC te keuren. Een afspraak is vereist.

Hoe bereid ik mijn bezoek aan de autokeuring voor?

Er zijn enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden alvorens een afspraak te maken bij het keuringsstation. Neem deze zaken in acht en vermijd op deze manier een tweede, of derde bezoek aan het keuringscentrum. Zorg dat u alle nodige documenten bij de hand hebt, zoals rijbewijs, inschrijvingsbewijs en verzekering. De enige verplichte verzekering in België is de burgerlijke aansprakelijkheid. 

 

Verzeker uw voertuig!

Een BA verzekering is een verplichte verzekering die je dient af te sluiten voor elk voertuig die je inschrijft bij de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen (DIV). Daarnaast is het van belang dat uw wagen in goede staat is. 

 

Controleer uw wagen!

Vaak wordt geopteerd om eerste een bezoek te brengen aan een garage voor een onderhoud zodoende dat u niet voor verrassingen komt te staan. Is uw wagen afgekeurd en wenst u een nieuwe of tweedehandse auto te kopen? Bijgevolg is het raadzaam om de verschillende autoleningen op de markt te bekijken en te vergelijken. Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Autolening nemen?

2ehands auto kopen?

Wat gebruikers vinden van het keuringsstation Dendermonde

Over reviews: Heel vaak komen de reviews die je op Google Review vindt van HYPER “tevreden” en “ontevreden” klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen! Vergeet niet uw mening te geven na uw bezoek!

SBAT Autokeuring
3.9
Gebaseerd op 1184 beoordelingen
powered by Google
Giovanni DVGiovanni DV
18:34 16 Feb 23
Super vriendelijk geholpen! Keurder wist mijn de jaarlijkse stress te doen vergeten! Dankjewel!!
Paul CautaertsPaul Cautaerts
10:50 08 Feb 23
Zeer vriendelijke en vlotte bediening.Ik ben heel tevreden, doe zo voort.
Chris PhilipsChris Philips
10:47 06 Jan 23
Op voorhand een afspraak maken loont! Supersympathieke mensen, bereid om te helpen waar het kan. ´t Is altijd een beetje een test, maar de mentaliteit van de medewerkers is enorm veranderd in de laatste jaren. Super!
Zidane gamesZidane games
17:14 30 Dec 22
Vriendelijk ontvangst,moeten wachten naar was mijn fout,ik stond aan verkeerde rij
Dirk RoelsDirk Roels
20:48 22 Dec 22
Uur afspraak werd niet gerespecteerd. Stonden op dat uur nog 7 voertuigen te wachten. Uiteindelijk hielpen 2 clntroleurs/ andere lijnen om de achterstand weg te werken.
patrick janssenspatrick janssens
14:39 08 Dec 22
Maak je een afspraak en sta je gewoon aan te schuiven 🥴
MELKOMELKO
10:21 14 Sep 22
Zeer onbeleefde medewerker keuring trekhaak. Medewerker vroeg achter een "plaatje" waar ik niet meteen op kon antwoorden. (Eerste keer dat me dit ook gevraagd werdt na bijna iedere 2 weken te gaan.) Waarop de medewerker vraagt "praat jij Nederlands???" Terwijl we hiervoor al een conversatie hadden gehad. Zo spreek je niet tegen uw klanten!!!Zeer onrespectvol en zeer ongepast!
Ronny PatteetRonny Patteet
10:56 08 Aug 22
Met een afspraak 1,5 uur dienen te wachten. Nadien was de administratie nog slechter. Eén enkele mevrouw op het bureel, wachttijd nog eens anderhalf uur. Totaal respectloze organisatie.
js_loader

Voor wie is de keuring te Dendermonde handig?

Iedereen die op zoek is naar een autokeuringscentrum in de buurt van Dendermonde kan hier terecht. 

Woont u in één van de onderstaande gemeenten of steden dan is dit keuringsstation voor u het meest interessant.

Of bent u vaak op de baan met de wagen dan kan u gemakkelijk een andere professionele of privé afspraak combineren met een bezoek aan deze autokeuring. Bijgevolg is het aangewezen om een online afspraak te maken om op deze manier kostbare tijd te besparen.

Autokeuring Lebbeke

Autokeuring Berlare

Autokeuring Buggenhout

Autokeuring Wichelen

Autokeuring Lede

Autokeuring Opwijk

Autokeuring Zele

Autokeuring Hamme

Hoeveel kost een bezoek aan de autokeuring?

De basiskeuring van een voertuig kost 38,20€.

Raadpleeg onderstaande knop voor de tarieven van de andere keuringen.

Andere keuringsstations in de Buurt

Bent u vaak op de baan of onderweg naar een andere afspraak? Dan kan het vaak interessant zijn om uw bezoek aan de autokeuring te combineren.

Hieronder vindt u andere keuringscentra in de buurt.

Waar vind ik de autokeuring van Dendermonde?