Auto keuren in Hechtel-Eksel?

Adres

Eindhovensebaan 50
3941 Hechtel-Eksel

Openingsuren

Maandag 7u00 - 19u00 | Dinsdag 7u00 - 17u00 | Woensdag 7u00 - 17u00 | Donderdag 7u00 - 19u00 | Vrijdag 7u00 - 17u00

Welke type keuringen zijn toegestaan in Hechtel?

ADR-keuring

CEMT keuring

Keuring APK (Nederland)

Oldtimer keuring

Tweedehandskeuring

LPG/CNG keuring

Periodieke keuring

Herkeuring

Waarom is het belangrijk om uw wagen te keuren?

Je auto tijdig laten keuren is in de eerste plaats van groot belang voor uw eigen veiligheid en die van de andere weggebruikers. Een wagen in goede staat is pak veiliger in het verkeer. Deze staat wordt gecontroleerd in het keuringsstation naar keuze.
Marco D.
Wanneer u bent betrokken in een ongeval met stoffelijke schade en u herstelt uw voertuig in de garage, dan moet de auto opnieuw gekeurd worden. Dit heet KNO, keuring na ongeval en is verplicht. De KNO kan niet in elk keuringsstation, bekijk dus waar het wel kan.
Ann Van W.

Veel gestelde vragen

Natuurlijk! U kan een afspraak maken voor de autokeuring. Dit kan online. Het wordt ten zeerste aangeraden. Op die manier vermijdt u lange wachtrijen. 

Het adres is Eindhovensebaan 50 in 3941 Hechtel-Eksel.

Het keuringscentrum te Hechtel-Eksel is elke werkdag open van 7 uur tot 17 uur. Op maandag en donderdag is het keuringscentrum zelfs open tot 19 uur.Idealiter maakt u online uw afspraak via de officiële website.

Om een tweede of derde keuring (en dus extra kosten) te vermijden, is het aangeraden om goed voorbereid naar de autokeuring te komen. Zorg er voor dat de wagen leeg, net en ordelijk is. Klik de gordels vast. Zorg ook voor een correcte bandenspanning. Er moet een verbandkistje, fluorescerend hesje, gevarendriehoek en brandblusapparaat aanwezig zijn in het voertuig. Het chassisnummer moet eveneens goed leesbaar zijn.

Breng het gelijkvormigheidsattest en inschrijvingsbewijs van de wagen mee. Alsook de groene kaart van de verzekering. Breng best ook het laatste keuringsbewijs en uw uitnodiging voor controle mee.

Hoe bereid ik mijn bezoek aan de autokeuring voor?

Er zijn enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden alvorens een afspraak te maken bij het keuringsstation. Neem deze zaken in acht en vermijd op deze manier een tweede, of derde bezoek aan het keuringscentrum. Zorg dat u alle nodige documenten bij de hand hebt, zoals rijbewijs, inschrijvingsbewijs en verzekering. De enige verplichte verzekering in België is de burgerlijke aansprakelijkheid. 

 

Verzeker uw voertuig!

Een BA verzekering is een verplichte verzekering die je dient af te sluiten voor elk voertuig die je inschrijft bij de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen (DIV). Daarnaast is het van belang dat uw wagen in goede staat is. 

 

Controleer uw wagen!

Vaak wordt geopteerd om eerste een bezoek te brengen aan een garage voor een onderhoud zodoende dat u niet voor verrassingen komt te staan. Is uw wagen afgekeurd en wenst u een nieuwe of tweedehandse auto te kopen? Bijgevolg is het raadzaam om de verschillende autoleningen op de markt te bekijken en te vergelijken. Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Voor wie is de autokeuring te Hechtel-Eksel interessant?

Iedereen die op zoek is naar een autokeuringscentrum in de ruime omgeving van Hechtel-Eksel kan bij deze autokeuring terecht. Woont u in één van de onderstaande gemeenten of steden dan is dit keuringsstation voor u het meest interessant.

Of bent u vaak op de baan met de wagen dan kan u gemakkelijk een andere professionele of privé afspraak combineren met een bezoek aan deze autokeuring. Bijgevolg is het aangewezen om een online afspraak te maken om op deze manier kostbare tijd te besparen.

Autokeuring Mol

Autokeuring Lommel

Autokeuring Balen

Autokeuring Ham

Autokeuring Leopoldsburg

Autokeuring Beringen

Autokeuring Houthalen

Autokeuring Peer

Autokeuring Overpelt

Autokeuring Neerpelt

Autokeuring Hamont-Achel

Autokeuring Bocholt

Autokeuring Bree

Autokeuring Kinrooi

Autokeuring Meeuwen

Autokeuring Maaseik

Hoeveel kost een bezoek aan de autokeuring?

De basiskeuring van een voertuig kost 32,70€.

Raadpleeg onderstaande knop voor de tarieven van de andere keuringen.

Andere keuringsstations in de Buurt

Bent u vaak op de baan of onderweg naar een andere afspraak? Dan kan het natuurlijk heel interessant zijn om uw bezoek aan de autokeuring te combineren.

Hieronder vindt u andere keuringscentra in uw regio.

Waar ligt het keuringsstation van Hechtel-Eksel?