Auto laten keuren in Alken?

ADRES

Kolmen 1308
3570 Alken
Email: info@autoveiligheid.be

Toegang autokeuring Industrieterrein Kolmen 1308, Alken
Toegang autokeuring Industrieterrein Kolmen 1308, Alken. Bron: GoogleEarth. Klik om uw route te berekenen

Openingsuren

Maandag 7u00 - 17u00 | Dinsdag 7u00 - 17u00 | Woensdag 7u00 - 17u00 | Donderdag 7u00 - 19u00 | Vrijdag 7u00 - 17u00

Welke soorten keuringen zijn toegelaten in Alken?

Periodieke keuring

Herkeuring

Tweedehandskeuring

LPG keuring

Tuning

Oldtimer keuring

Keuring ADR

Keuring CEMT

Keuring na ongeval

Invoerprocedures

CNG keuring

Waarom is het belangrijk om uw wagen te keuren?

Je auto tijdig laten keuren is in de eerste plaats van groot belang voor uw eigen veiligheid en die van de andere weggebruikers. Een wagen in goede staat is pak veiliger in het verkeer. Deze staat wordt gecontroleerd in het keuringsstation naar keuze.
Melissa C.
Een geldig keuringsbewijs is ook van absoluut belang voor de verzekering van uw voertuig. Zonder geldig keuringsbewijs, mag men zich namelijk niet begeven in het openbaar verkeer! Dit is ten strengste verboden en er staan boetes op.
Theo V.

Veel gestelde vragen

Uiteraard! U kan een afspraak maken voor de autokeuring. Dit kan online. Het wordt ten zeerste aangeraden. Op die manier vermijdt u lange wachtrijen. Maak nu uw afspraak online!

Via de webcam van het station kunt u de drukke periodes controleren.

Het adres is Kolmen 1308 te 3570 Alken.

Het keuringscentrum is elke werkdag open van 7 uur tot 17 uur. Op donderdag is het keuringscentrum zelfs open tot 19 uur. U kan 24 uur op 24 uur en 7 op 7 dagen een online afspraak maken voor een keuring tijdens bovengenoemde openingsuren.

Om een tweede of derde keuring (en dus extra kosten) te vermijden, is het aangeraden om goed voorbereid naar de autokeuring te komen. Zorg er voor dat de wagen leeg, net en ordelijk is. Klik de gordels vast. Zorg ook voor een correcte bandenspanning. Er moet een verbandkistje, fluorescerend hesje, gevarendriehoek en brandblusapparaat aanwezig zijn in het voertuig. Het chassisnummer moet eveneens goed leesbaar zijn.

Breng het gelijkvormigheidsattest en inschrijvingsbewijs van de wagen mee. Alsook de groene kaart van de verzekering. Breng best ook het laatste keuringsbewijs en uw uitnodiging voor controle mee.

Ja, het station van Alken is uitgerust om motoren (motorfietsen, driewielers en vierwielers) van meer dan 125CC te keuren. Een afspraak is vereist.

Hoe bereid ik mijn bezoek aan de autokeuring voor?

Er zijn enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden alvorens een afspraak te maken bij het keuringsstation. Neem deze zaken in acht en vermijd op deze manier een tweede, of derde bezoek aan het keuringscentrum. Zorg dat u alle nodige documenten bij de hand hebt, zoals rijbewijs, inschrijvingsbewijs en verzekering. De enige verplichte verzekering in België is de burgerlijke aansprakelijkheid. 

 

Verzeker uw voertuig!

Een BA verzekering is een verplichte verzekering die je dient af te sluiten voor elk voertuig die je inschrijft bij de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen (DIV). Daarnaast is het van belang dat uw wagen in goede staat is. 

 

Controleer uw wagen!

Vaak wordt geopteerd om eerste een bezoek te brengen aan een garage voor een onderhoud zodoende dat u niet voor verrassingen komt te staan. Is uw wagen afgekeurd en wenst u een nieuwe of tweedehandse auto te kopen? Bijgevolg is het raadzaam om de verschillende autoleningen op de markt te bekijken en te vergelijken. Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Wat gebruikers vinden van het keuringsstation Alken

Over reviews: Heel vaak komen de reviews die je op Google Review vindt van HYPER “tevreden” en “ontevreden” klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen! Vergeet niet uw mening te geven na uw bezoek!

Autokeuring Alken
3.7
Gebaseerd op 1136 beoordelingen
powered by Google
Lou Van HaarenLou Van Haaren
11:01 20 Feb 23
Probeer 5 weken op voorhand afspraak te maken.Alles volzet.Proberen ze bewust aantal afspraken te verminderen?kollega van mij zelfde ervaring.Moest 2uur aanschuiven en in die tijd maar 3 auto's op afspraak gezien.Verdacht toch
Ovidiu OnetOvidiu Onet
09:05 18 Feb 23
De auto werd afgekeurd vanwege een enkel mistlicht in de voorbumper, dat 2-3 keer per jaar gebruikt wordt, het lijkt een grap wat ik aan het doen ben.
An NijsAn Nijs
12:58 17 Feb 23
Het was goed, supervriendelijk waren ze allemaal ondanks het net op de middag was.
JohanJohan
15:07 14 Feb 23
Ik weet dat een afspraak plannen sneller gaat, maar een afspraak maken bijna 2 maanden op voorhand is wat gek, zeker als de auto nog op onderhoud moet en die afspraak ook 2 maanden op zich laat wachten. Er is een probleem met bemanning en ik wil daar best begrip voor hebben, maar 2,5 uur is best heel lang 🙄
R MR M
15:38 10 Feb 23
Half 5 kon ik al niet meer binnen rijden. Stonden nog 4 auto's zonder afspraak
Peter PPeter P
15:01 28 Nov 22
Heel vriendelijke en vlotte keuring van mijn lichte vracht. Er heerst daar echt een goede sfeer onder de collega's en dat voelt ge als klant.
lieve desimpelelieve desimpele
07:36 18 Oct 22
Zeer vriendelijke kerels. Leuk dat je zelf niet meer met de wagen langs het hele parcour moet. Vrolijk zingen, een praatje maken , mss omdat het vrijdag was ? 🙃
Gaston LimpensGaston Limpens
21:31 19 Sep 22
Diesels (vooral euro 5) worden categorisch geboycot door zogenaamde nieuwe pm- roetdeeltjes meting. Leuk zo'n ontmoediging en bangmakerij van het personeel om maar even terloops te vermelden dat ook een nieuw roetfilter (van zo'n 1500-2000 euro) geen garantie is ter goedkeuring. En dit terwijl oudere en vaak vervuilendere diesels (euro 4 en lager) wel nog mogen blijven doorrijden omdat ze niet onderworpen worden aan deze nieuwe meting. Eerlijker (democratischer) zou het zijn om bijvoorbeeld een euro 5 te laten 'degraderen' tot een euro 4 voertuig. Zou voor veel mensen een veel minder grote aanslag op hun beurs zijn. Persoonlijk hoef ik niet zo nodig in LEZ (lage emissie zones) te rijden. Men zou deze keuze moeten krijgen, ipv mensen zomaar met de rug tegen de muur te zetten en hun dierbaar vervoermiddel af te nemen.Oh ja, ook wordt er door het personeel ten onrechte geadviseerd dat je in Wallonië meer geluk zal hebben omdat men daar nog geen nieuwe meetapparatuur bezitten. Een grove en misleidende leugen, waardoor mensen nog meer in de miserie terecht komen! Misschien mogen deze keurders eens op cursus gaan om fatsoenlijk met hun medemens om te gaan.
Nick JacobNick Jacob
08:19 16 Sep 22
Super Vriendelijk, was in het verleden zeker niet dus een zeer positieve verandering. Snelle service, allemaal toffe medewerkers en snelle afhandeling aan de kassa. We kunnen weer een jaar tegenaan
patrick verheyenpatrick verheyen
16:59 12 Sep 22
Ik heb een wagen gekocht in het buitenland.1ste maal invoerprocedure niets aan de hand en vriendelijk personeel alles perfect.2de maal 2dehandskeuring werd de wagen afgekeurd voor zogezegd ''schade'' aan de stootbalk aan de achterzijde. Hierna ga ik naar de garage en die lachte de personen van de keuring uit en vonden het een stelletje amateurs!
js_loader

Voor wie is de autokeuring te Alken interessant?

Iedereen die op zoek is naar een keuringsstation in de buurt van Alken kan hier terecht. Woont u in één van de onderstaande gemeenten of steden dan is dit keuringscentrum voor u het meest interessant.

Of bent u vaak op de baan met de wagen dan kan u gemakkelijk een andere professionele of privé afspraak combineren met een bezoek aan deze autokeuring. Bijgevolg is het aangewezen om een online afspraak te maken om op deze manier kostbare tijd te besparen.

Autokeuring Hasselt

Autokeuring Diepenbeek

Autokeuring Kortessem

Autokeuring Wellen

Autokeuring Borgloon

Autokeuring Sint-Truiden

Autokeuring Nieuwkerken

Autokeuring Herk-De-Stad

Hoeveel kost een bezoek aan de autokeuring?

De basiskeuring van een voertuig kost 38,20€.

Raadpleeg onderstaande knop voor de tarieven van de andere keuringen.

Andere keuringsstations in de Buurt

Bent u vaak op de baan of onderweg naar een andere afspraak? Dan kan het vaak interessant zijn om uw bezoek aan de autokeuring te combineren.

Hieronder vindt u andere keuringscentra in de buurt.

Waar vind ik de autokeuring van Alken?