Autokeuring Mechelen

Alle informatie over de autokeuring station Mechelen

Types van keuring toegestaan

Aanhangwagen
Aanhangwagen meer 3,5T
Autobus
LPG
Motorfiets
Personenwagen
Vrachtauto
Vrachtauto meer dan 3,5T

Openingsuren in Mechelen

Aanvullende informatie over openingsuren en types keuring.

Er geldt een gemengd systeem: het is altijd mogelijk om een periodieke keuring uit te voeren tijdens de openingsuren, met of zonder afspraak. Het centrum in Mechelen aanvaardt geen bedrijfsvoertuigen. Verkoopsinspecties zijn enkel op afspraak. Een herbezoek is altijd zonder afspraak. Voertuigen die voor een herbezoek komen, staan in een aparte wachtrij en krijgen voorrang.
Controles na een verkeersongeval: niet mogelijk in Mechelen, enkel in Brasschaat, Willebroek, Alken en Diest. Keuring van lage voertuigen: niet mogelijk in Mechelen, enkel in Brasschaat, Willebroek, Alken en Diest. Importkeuring van voertuigen: niet mogelijk in dit centrum.

Uw mening over de autokeuringsstation van Mechelen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Autokeuring Mechelen
3.6
Gebaseerd op 1101 beoordelingen
powered by Google
Mouloudjk uiMouloudjk ui
19:29 25 Mar 24
Rutger HuionRutger Huion
12:10 21 Mar 24
Topservice
Bob MatthyssensBob Matthyssens
11:29 18 Mar 24
Nick ClejaNick Cleja
02:26 17 Mar 24
Luk MaluLuk Malu
21:53 16 Mar 24
Maria BuelensMaria Buelens
11:37 31 Jan 24
Voor mij was het ok ze hebben me goed geholpen was de eerste keer dat ik het deed na het overlijden van mijn lieve man
Irene HardiesIrene Hardies
19:05 25 Jan 24
Even bij midas,Vilvoorde geweest.Pre controle voor keuring.Doorgereden naar autokeuring Mechelen.Zeer correcte beoordeling.Mevrouw aan de kassa is heel vriendelijk.Mag ook eens gezegd worden
Alex DeraesAlex Deraes
19:26 21 Jan 24
Ruud BruggemanRuud Bruggeman
17:22 20 Jan 24
Vriendelijke mensen en alles ging snel. Prima keuringsdtation
Hans RoelantsHans Roelants
19:30 30 Dec 23
Mounaim El mokhtariMounaim El mokhtari
20:31 29 Dec 23
Eddy VersmissenEddy Versmissen
15:37 29 Dec 23
Francine SchiettecatteFrancine Schiettecatte
13:17 27 Dec 23
Net als elders moet u zeer ruim van tevoren reserveren.Maar je kunt ook zonder afspraak komen: het wachten was lang, maar dan is alles in orde want het personeel is ijverig en vriendelijk.
Mohamed ArrahaouiMohamed Arrahaoui
20:24 26 Dec 23
Bende oplichters, wagen afgekeurd voor lekkende schokdempers en lichten die slecht zijn afgesteld terwijl ik die net had laten afstellen in de garage, eenmaal buiten direct terug in de rij aangeschoven om te laten herkeuren en toen zonder problemen gekeurd toch wel vreemd aangezien ik er 10 minuten ervoor ben afgekeurd walgelijk gewoon hoe ze systematisch wagens afkeuren voor meer opbrengst
Lutgarde SymonsLutgarde Symons
15:32 17 Nov 23
Nog nooit zo snel weer buiten met groene kaart !!! Direct mijn beurt.
Tim WyckmansTim Wyckmans
10:00 17 Nov 23
Vlotte en vriendelijk contact. Wel aan te raden om een afspraak te maken, dan heb je een apparte ingang en ik was op 20min terug weg met een volledig goedgekeurde wagen.
Jasper Van PeeJasper Van Pee
09:27 17 Nov 23
Wachttijd zonder afspraak is OK, vriendelijke bediening
DavidDavid
20:44 16 Nov 23
Colette VanderbekenColette Vanderbeken
16:22 15 Nov 23
Kenny VansantfoortKenny Vansantfoort
07:08 06 Oct 23
BAJOIT FABIENNEBAJOIT FABIENNE
04:16 06 Oct 23
De wachttijden waren 3,5u, niet normaal, er waren maar 2 lijnen open. Zowel de afspraken hebben even lang moeten wachten. Zeer slechte organisatie, heel vriendelijk personeel, moet dringend Verbeken worden
Jean SmetsJean Smets
16:22 05 Oct 23
Vriendelijke mensen
Thijs DThijs D
20:21 02 Oct 23
Sommige mensen zijn vriendelijk, vooral de mevrouw die mensen ontvangt. Meesten lijken er tegen hun zin te werken en elke vraag lijkt te veel te zijn. 2 a 3u wachten zonder afspraak. Keuring zelf lijkt correct te verlopen.
Igor BorysenkoIgor Borysenko
15:26 01 Oct 23
Lange wachttijd...
Marie-jose BeullensMarie-jose Beullens
12:10 19 Aug 23
Smekerul XxlSmekerul Xxl
20:27 17 Aug 23
Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, vorige week ging ik om 16.00 uur zonder afspraak. Ik liep recht naar binnen, er stonden 2 auto's voor en binnen 15 minuten was ik weg. vriendelijk personeel alleen dat ik alleen vlaams spreek.
Peter S.Peter S.
18:41 16 Aug 23
Vriendelijk personeel, maar ik begrijp de werkwijze of zijn het de machines niet.Ik krijg een rode kaart omdat mijn dimlichten niet goed afgesteld zouden zijn, terwijl ik rechtstreeks van de garage naar de keuring gereden ben. Ik ben boos op mijn garagist en rij er onmiddellijk terug naartoe. Hij beweert wel degelijk mijn lichten gecontroleerd te hebben en bewijst dit door mijn wagen opnieuw voor het apparaat te zetten.Ik zie inderdaad geen enkele afwijking en ga, zonder iets aan te passen opnieuw naar de keuring. Alles is nu plots wél OK.Begrijpe wie kan.Enfin, het kost mij een onnodige herkeuring en een dikke 18€ extra keuringskosten. Sorry, maar ik vind dit niet kunnen.Vaststelling: er werkt veel te weinig personeel. Ze halen het zelf aan en als je de wachtrijen ziet, geloof ik hen.By the way, ondertussen zijn de herkeuringskosten opgelopen van 18 naar 21,60€.
Ana MartinezAna Martinez
10:55 15 Aug 23
Moet je veel geduld hebben. Het is de eerste keer dat ik zolang heb moeten aanschuiven, 3 uur. In geval dat je niets bij hebt, is er wel een drank en snoep automaat 😉. Vergeet ook niet iets mee te nemen om te lezen.
Ben voor de 1ste keer hier naar toe geweest ivm motor keuring goeie informatie gekregen over wat er juist wordt gekeurd en waarom keuring was snel gebeurd ben zeer tevreden
M AlmM Alm
06:42 05 Jul 23
Woensdag 5/7/2023, 7u inrijstroken halfvol en dame zet plakkaat VOLZET terwijl ik aangereden kom. De dame stuurt je onvriendelijk weg. En weigert auto's binnen te laten! Die monopolie moet stoppen.
Ellie GauchezEllie Gauchez
20:47 02 Jul 23
2u30 moeten aanschuiven voor het mijn beurt was. Een afspraak maken kon niet meer voor 30 / 7 wanneer mijn termijn verstreek. Eens mijn beutt verliep alles vlot.
Eddy Van LeuvenEddy Van Leuven
13:33 13 Jun 23
Drie uur stilstand en af en toe wat aanschuiven in de hitte zoals in de ergste file, het ging nauwelijks vooruit - de beperkte wijzigingen tegen vorig jaar maken het volgens mijn ervaring alleen nog erger....eens binnen vriendelijke en correcte bediening maar hier is iets totaal mis met de organisatie van het geheel - wanneer wordt dit Oostblok-management en monopolie grondig aangepakt? Dringend nodig, zowel voor gebruikers als voor personeel!
Branco SiebensBranco Siebens
09:30 28 Apr 23
Wat een gedoe! Zeer traag van werken en het personeel vindt het nodig om meer dan een halfuur met elkaar een babbeltje te slagen terwijl er een ZEER lange wachtrij is.Ik ga altijd naar de garage voordat ik naar de autokeuring ga. (Dit is de eerste keer dat ik word afgekeurd, dus het ligt niet aan de garage)REDEN AFKEURING-> lichten staan verkeerd.Lijkt me logisch als de controleurs aan de knop van de lichten zit te draaien onder het stuur (knop voor lichten hoger en lager te zetten)! Spijtig dat je naar hetzelfde keurstation moet gaan voor een herkeuring! Maar hier zien ze me nooit meer terug na de herkeuring!
Luc De CleirLuc De Cleir
19:39 27 Apr 23
Vandaag ging ik langs voor een uittreksel van mijn Carpass. Dat ging vlot en vriendelijk. Zowel de verantwoordelijke als de persoon aan de kassa waren professioneel en toch ook hartelijk. Ik moest niets betalen en maakte daarover een grapje "nog nooit gratis langs de keuring gepasseerd", daar werd smakelijk om gelachen. Het station heeft ook een vintage uitstraling: een reliek uit een meer gemoedelijke tijd waarin we minder gejaagd waren.
Joris ClausJoris Claus
08:59 20 Apr 23
Gemiddelde wachttijd voor personenwagens is 3,5 uur, en dan nog keuring zelf ... Afspraak is "niet verplicht", maar zonder afspraak immense wachttijd. Eens binnen gaat alles vlot en vriendelijk. Maar deze keuring zit duidelijk op de limiet van haar capaciteit. Maak ofwel alles op afspraak voor iedereen, of verhuis naar een andere locatie met grotere capaciteit zodat je ook vlot zonder afspraak kan langsgaan...
Y AY A
12:36 19 Apr 23
Een tijd geleden auto laten keuren. Verschillende mensen die een afspraak hadden op een later tijdstip stonden te vroeg aan te schuiven. Ik sprak een medewerker hierover aan en kreeg enkel als antwoord 'first come first serve' (hij was heel onbeleefd). Waarom nog een afspraak maken?
lauwers karellauwers karel
15:18 21 Mar 23
Wachttijden veel te lang.
Abdel A.Abdel A.
20:05 17 Feb 23
1⭐ is nog te veel. Zeer arrogante personeel. En daarnaast heb ik 2.5u lang moeten wachten terwijl helemaal niet druk!
Samia MzaliSamia Mzali
13:31 08 Feb 23
Heel onbeleefd personeel die niet te woord wil staan en dreigt met politie te bellen als men informatie vraagt.
Dylan Van de WinkelDylan Van de Winkel
16:41 30 Jan 23
Sedert er geen afspraken meer kunne gemaakt worden dien je vanaf nu zelfs op een maandagmiddag van 14h tot 17h te wachten. Dat is 3 uur een op rustige dag op een rustig moment. Het lijkt zowaar alsof we niets beters te doen hebben.
A EkeA Eke
12:01 23 Jan 23
Zelfde verhaal als anderen , half twaalf toegekomen , 2 auto’s voor mij , geen kat te zien gedurende kwartier , dan vriendelijke dame die documenten controleerde , nu ondertussen is het 12u50 geen kat te zien , ik sta hier nog steeds . Alle begrip voor middag pauze maar als het doorlopend open is denk ik dan dat ze afwisselend zouden gaan eten … benieuwd wanneer ze in gang schieten ?Dat ze dan gewoon sluiten onder de middag , sta hier dus al uur en half zonder enige vooruitgang ! Beneden alle peil !Ben hier ooit aangekomenOm 16u15 en mocht ook niet meer binnen want ze sluiten om 17 u ????
David ArzymanjanDavid Arzymanjan
08:52 22 Nov 22
Volgens mij is dit de slechte keuring plaats in gans België. Lui, traag, onvriendelijk,... Enkel PERFECTE GLOED NIEUWE auto's worden van de eerste goed gekeurd. Anders is het standaard een herkeuring... Ik kom hier NOOOOOOIT MEER.
Tatjana VerbekeTatjana Verbeke
12:02 24 Oct 22
Toegekomen om 11u, niemand aanwezig tot na de middag.2,5 uur ter plaatse geweest en op die tijd werden er 2 camionetten gekeurd. Echt triestig!De commentaar die er dan volgt van de medewerkers laat ook aan de wensen over. Zoals: je hoeft bij ons niet te komen hé, wij mogen toch ook eten etc. Er wordt veel gepraat en weinig gewerkt terwijl er een hele rij klanten staat aan te schuiven.Service nul.
David StevensDavid Stevens
08:10 22 Sep 22
In mechelen zijn ze correct. Ze zeggen ook wat er mis is als je wagen afgekeurd wordt. Ze zijn ook vrij vriendelijk. Alleen is het terrein en de plaats waar je je wagen parkeert om te wachten op je papieren minder goed georganiseerd. Maar dat komt door de beperkte oppervlakte van het terrein en daar kan het personeel niet aan doen natuurlijk.
Madelinde GerretsMadelinde Gerrets
07:48 02 Sep 22
Op vrijdag (2 sept) hier toegekomen rond 9u 's ochtends, een 4 tal auto's voor me. Ben er ongeveer een 1.5u kwijt geweest in totaal. Vriendelijk verwelkomd door een dame, en ook ter plaatse waren de medewerkers vriendelijk, niets aan te merken. Het is en blijft een autokeuring, plezant is anders, maar ik ga voortaan naar hier ipv Willebroek. Een tip, misschien wat stoelen neerzetten voor mensen die slecht te been zijn.
Dunn ToroDunn Toro
09:19 17 May 22
De controle zelf was grondig en op elke vraag werd er goeie en volledige informatie gegeven.Het eerste probleem is dat er geen deftige scheiding is tussen de mensen met een afspraak en diegene zonder.Verder is er door een groot personeelstekort is er geen goede opvolging van de rijen en komen er gaten in de rijen. Als men dan nog eens mensen van rij gaat laten veranderen wordt dit zeker frustrerend. Had op dat moment al 30min uitzicht op een lege lijn. (Zie foto)In totaal ben ik 3.5u aanwezig geweest om aan te schuiven, te laten controleren en te betalen.Tip: De groene kaart / uitnodigen mag ook via mail gestuurd worden.
js_loader

Contactgegevens van het keuringstation Mechelen

Adres: Brusselsesteenweg 460, 2800 Mechelen, België
Provincie: Antwerpen

Dit centrum maakt deel uit van :

Toegang autokeuring Brusselsesteenweg 460, Mechelen
Toegang autokeuring Brusselsesteenweg 460, Mechelen. Bron: GoogleEarth. Klik om uw route te berekenen

Veel Gestelde vragen

Prijzen variëren afhankelijk van het type voertuig, het type inspectie dat vereist is en zelfs de regio. Raadpleeg onze prijzenpagina om de kosten van je inspectie te berekenen.

U kan een afspraak maken voor de autokeuring Mechelen op dit link: https://autokeuring.autoveiligheid.be. Dit kan gemakkelijk online. Het wordt ten zeerste aangeraden, zeker in tijden van lockdown want dan werken de meeste keuringsstations enkel op afspraak.

Het adres is van de autokeuringcentrum is Brusselsesteenweg 460, 2800 Mechelen, België.

Dit keuringscentrum is uitgerust om controles uit te voeren op de volgende voertuigen: Aanhangwagen, Aanhangwagen > 3,5T, Autobus en Autocar, LPG, Motorfiets, Personenwagen, Vrachtauto, Vrachtauto > 3,5t

Zorg ervoor dat je alle documenten hebt die je nodig hebt op de dag van de keuring:

 • Het inschrijvingsbewijs (of kentekenbewijs)
  Het Belgische kentekenbewijs is een tweedelig document dat uw voertuig identificeert aan de hand van verschillende elementen zoals kenteken, merk en model. Deel 1 maakt deel uit van de verplichte boorddocumenten en moet dus altijd in uw voertuig aanwezig zijn. Deel 2 moet thuis worden bewaard.
 • Certificaat van overeenstemming
 • Verzekeringsbewijs
 • Oud keuringsbewijs als je voertuig al een technische keuring heeft ondergaan

Let op als je je in een van de volgende situaties bevindt:

 • Technisch gegevensblad en/of identificatierapport voor bedrijfsvoertuigen
 • Certificaten met betrekking tot het voertuig (LPG, tuningelementen, overspuiten, enz.)

Om een tweede of derde inspectie (en dus extra kosten) te vermijden, is het raadzaam om goed voorbereid naar de autokeuring te komen.

 • Het voertuig moet leeg worden gepresenteerd.
 • Het voertuig mag alleen worden geladen met permanent bevestigde onderdelen.
 • Tijdens de keuring mag zich slechts één persoon aan boord van het voertuig bevinden.
 • Bij een eerste bezoek moeten kampeervoertuigen worden gepresenteerd met volle water- en brandstoftanks.
 • Het voertuig moet schoon zijn en vrij van sneeuw.
 • Alle stoelen moeten rechtop staan.
 • De bandenspanning moet overeenkomen met de aanbevelingen van de fabrikant.
 • Alle veiligheidsgordels moeten vastzitten

Het voertuig moet uitgerust zijn met een verbanddoos, fluorescerende vesten, gevarendriehoek en brandblusser. Het chassisnummer moet ook duidelijk leesbaar zijn.

Ja, het keuringsstation in Mechelen is uitgerust om motoren (motorfietsen, driewielers en vierwielers) van meer dan 125CC te keuren. Een afspraak is vereist.

Geen afspraak mogelijk in Mechelen? Hier zijn de 6 dichtstbijzijnde controlecentra!

Zemst

Erasmuslaan 21
1804 Zemst - Vilvoorde
7.09 km
Zemst

Londerzeel

Technologielaan 37
1840 Londerzeel
10.89 km
Londerzeel

Willebroek

Hoeikensstraat 1B
2830 Willebroek
11.65 km
Willebroek

Kontich

Neerveld 3
2550 Kontich
13.17 km
Kontich

Haren

Kikkerstraat 25
1130 Haren
13.19 km
Haren

Heist-Op-Den-Berg

Wouwerstraat 5A
2220 Heist
17.22 km
Heist-Op-Den-Berg