Wagen laten keuren in Turnhout?

ADRES

Veedijk 40
2300 Turnhout

Toegang autokeuring Veedijk 40, Turhnout
Toegang autokeuring Veedijk 40, Turhnout. Bron: GoogleEarth. Klik om uw route te berekenen

Openingsuren

Maandag 7u00 - 19u00 | Dinsdag 7u00 - 17u00 | Woensdag 7u00 - 17u00 | Donderdag 7u00 - 19u00 | Vrijdag 7u00 - 17u00

Welke autokeuringen zijn toegestaan in Turnhout

Eerste keuring

Periodieke keuring

Herkeuring

Tweedehandskeuring

LPG/CNG

Oldtimer keuring

ADR-keuring

CEMT-keuring

Waarom is het belangrijk om uw wagen te keuren?

Je auto tijdig laten keuren is in de eerste plaats van groot belang voor uw eigen veiligheid en die van de andere weggebruikers. Een wagen in goede staat is pak veiliger in het verkeer. Deze staat wordt gecontroleerd in het keuringsstation naar keuze.
Adriaan van de B.
Een geldig keuringsbewijs is ook van absoluut belang voor de verzekering van uw voertuig. Zonder geldig keuringsbewijs, mag men zich namelijk niet begeven in het openbaar verkeer! Dit is ten strengste verboden en er staan boetes op.
Lieve De M.

Veel gestelde vragen

U kan een online afspraak maken voor de autokeuring. Dit wordt ten zeerste aangeraden. Op die manier vermijdt u lange wachtrijen bij het voorrijden.

Via de webcam van het station kunt u de drukke periodes controleren.

Het adres is Veedijk 40 te 2300 Turnhout.

Het keuringscentrum is elke werkdag open van 7 uur tot 17 uur . Op maandag en donderdag is het keuringscentrum zelfs open tot 19 uur. Op beide weekdagen kan u dus na 17 uur uw wagen voorrijden.

Om een tweede of derde keuring (en dus extra kosten) te vermijden, is het aangeraden om goed voorbereid naar de autokeuring te komen. Zorg er voor dat de wagen leeg, net en ordelijk is. Klik de gordels vast. Zorg ook voor een correcte bandenspanning. Er moet een verbandkistje, fluorescerend hesje, gevarendriehoek en brandblusapparaat aanwezig zijn in het voertuig. Het chassisnummer moet eveneens goed leesbaar zijn.

Breng het gelijkvormigheidsattest en inschrijvingsbewijs van de wagen mee. Alsook de groene kaart van de verzekering. Breng best ook het laatste keuringsbewijs en uw uitnodiging voor controle mee.

Nee, dit station is nog niet uitgerust om motoren te keuren.Vind alle uitgeruste stations op de pagina gewijd aan de motorkeuring.

Hoe bereid ik mijn bezoek aan de autokeuring voor?

Er zijn enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden alvorens een afspraak te maken bij het keuringsstation. Neem deze zaken in acht en vermijd op deze manier een tweede, of derde bezoek aan het keuringscentrum. Zorg dat u alle nodige documenten bij de hand hebt, zoals rijbewijs, inschrijvingsbewijs en verzekering. De enige verplichte verzekering in België is de burgerlijke aansprakelijkheid. 

 

Verzeker uw voertuig!

Een BA verzekering is een verplichte verzekering die je dient af te sluiten voor elk voertuig die je inschrijft bij de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen (DIV). Daarnaast is het van belang dat uw wagen in goede staat is. 

 

Controleer uw wagen!

Vaak wordt geopteerd om eerste een bezoek te brengen aan een garage voor een onderhoud zodoende dat u niet voor verrassingen komt te staan. Is uw wagen afgekeurd en wenst u een nieuwe of tweedehandse auto te kopen? Bijgevolg is het raadzaam om de verschillende autoleningen op de markt te bekijken en te vergelijken. Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Wat gebruikers vinden van het keuringsstation Turnhout

Over reviews: Heel vaak komen de reviews die je op Google Review vindt van HYPER “tevreden” en “ontevreden” klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen! Vergeet niet uw mening te geven na uw bezoek!

Autokeuring Turnhout
3.8
Gebaseerd op 1390 beoordelingen
powered by Google
Dennie SmitsDennie Smits
09:20 06 Feb 24
Gaat terug voor herkeuring uitlaatgassen alleen dus de rest mogen ze niet doen .Gaan ze lichten opnieuw controleren.Afgekeurd. Nieuwe map gestoken was 1 dag te laat door langwachten .
Yann CoolsYann Cools
15:46 29 Jan 24
Ongeïnteresseerd!Onbeschoft!!Onprofessioneel!!!Is het nu zo moeilijk om vriendelijk te zijn en een minimum aan sociale voeling en opvoeding te tonen?Hier mag dringend eens werk gemaakt worden van werken-met-de-glimlach en klantgerichtheid!
andre dierckxandre dierckx
08:59 29 Jan 24
Johnny van desselJohnny van dessel
10:41 28 Jan 24
Dan bel je eerst voor info.. met deze info die je krijgt maak je alles in orde afspraak en dergelijke..Wordt je daar door de ene of de andere redelijk brut afgewezen en terug buitengewerkt..
André SnoeysAndré Snoeys
00:42 28 Jan 24
eric hermanseric hermans
12:04 29 Dec 23
Zeer vriendelijk personeel en je wordt er zeer rap geholpen ik ben zeer tevreden en het is ook zeker een aanrader want ik blijf heel mijn leven lang bij Julie komen en ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en een gezond 2024 en tot binnen 2 jaar dan zie jullie terug en nog zeer veel groetjes van ons
Steven CeuppensSteven Ceuppens
01:05 29 Dec 23
ZerimbaZerimba
15:46 28 Dec 23
Zeer slechte ervaring twee keer geweest en nooit meer ! Een oude man die ik twee keer heb gekregen heeft me afgekeurd omdat mijn plaat verlichting knipperde maar wel aanstond. Oh en zeer onvriendelijke hoogmoedige karakter. Ik raad aan om in Geel of in Oostmalle te gaan voor keuring.
Corry WoutersCorry Wouters
14:15 26 Dec 23
Christel MaeneChristel Maene
17:01 22 Dec 23
Auto MarcoAuto Marco
08:05 17 Nov 23
De racistische...
bellens janbellens jan
18:29 11 Nov 23
guy molenberghsguy molenberghs
09:46 09 Nov 23
Veel volk maar ik had een afspraak en was de tijd binnen
Jos MispeltersJos Mispelters
10:36 07 Nov 23
Eat Sleep LearnEat Sleep Learn
12:44 04 Nov 23
Moh Elm.Moh Elm.
22:58 28 Sep 23
Te lang wachten
jef beirinckxjef beirinckx
10:50 27 Sep 23
Efficiënt met een reservering.
Alessandro TorrieriAlessandro Torrieri
07:32 27 Sep 23
Suzan HabrakenSuzan Habraken
06:37 27 Sep 23
Jammer dat een afspraak maken al heel ver vooruit moet. Nu 1,5 uur in de rij gestaan. Een hele ochtend kwijt, maar wel weer goedgekeurd. Dat dan wel.
lotte van hooflotte van hoof
17:18 16 Aug 23
Paul CaersPaul Caers
16:41 16 Aug 23
Kerem GumusKerem Gumus
20:10 14 Aug 23
wat jammer negatief ingestelde personeel. Komen alleen voor onze veiligheid onze wagen laten keuren. Niet om jullie te ambeteren.
Koen HansartKoen Hansart
15:13 11 Aug 23
Nooit leuk als je daar moet zijn...😉
Lars CorijnLars Corijn
16:50 30 Jun 23
Ik was te vroeg, uit voorzorg, omdat ik het laatste tijdslot van de dag had, en schrik had niet meer aan de beurt te geraken. Daar werd ik scheef voor bekeken en mocht een uurtje wachten op de personeelsparking. Toen mocht ik toch binnen. Of het in Antwerpen 2u vroeger was, vroeg de technieker die me hielp … Enfin, al bij al zijn we er weer van af voor een jaar.
paul Horemanspaul Horemans
10:09 28 Jun 23
De autokeuring in Turnhout, vlug even gepasseerd om te zien of er niet te veel volk stond , en gestopt omdat het er goede vooruitgang was , ik vind het Toch altijd wel spannend alhoewel ik er goede hoop in had , ik werd vriendelijk ontvangen en geholpen .. en goedgekeurd! Tot volgend jaar
Ronny AertsRonny Aerts
16:21 27 Jun 23
Ik moest met de caravan naar de keuring en normaal ga ik daarvoor in Malle maar om een afspraak te maken moest ik 3 maanden wachten en dan was ik "over tijd". Wat verder gekeken in in Turnhout kon het binnen de maand wat voor mij wel aanvaardbaar was. Daar (goed op tijd) aangekomen stond er maar één camionette voor mij en op en half had ik mijn groen blad in handen en dat alles vind ik super.
Nathalie V.Nathalie V.
19:45 20 May 23
Vorig jaar mocht er nog gewoon aangeschoven worden om 17u30, wel met waarschuwing dat je mogelijk niet meer geholpen kon worden voor sluitingstijd. Dit jaar al om 17u32 "volzet" met maar 5 auto's in de rij. Niet te begrijpen dat ze dan zgn. tot 19u open zijn.
Veerle DielsVeerle Diels
14:07 07 May 23
Niet al te lang aangeschoven heb wel heel de dag de webcams int oog gehouden. Eenmaal binnen zeer snel geholpen en zeer vriendelijk en behulpzaam personeel !!!!
Nog geen al te nare ervaringen meegemaakt in autokeuring Turnhout..nu ook niet..aankomst 18.30…kon direkt binnenrijden ,de fameuze roetdeeltjes test ..maakte bedenkingen,ge hoort vanalles..controleur zei al direkt..ge moet u geen zorgen maken met dit type van wagen…voor de rest snel er door…dame aan de balie ..vriedelijk en correct..Bedankt…tot nog eens 👍
Mergim BehxhetiMergim Behxheti
16:32 06 Feb 23
Je moet altijd verschrikkelijk lang wachten, personeel erg arrogant. Ze werken daar echt met tegenzin. Er staan 4 auto’s te wachten zitten ze daar met 3 man 10 min te praten en lekker te babbelen. Dit is absoluut geen aanrader en werk zeker aan de arrogantie van uw personeel. Verschrikkelijk!
Johan Van HerckJohan Van Herck
15:33 05 Feb 23
Ik had een afspraak voor de keuring van mijn wagen. Was 10 minuten te vroeg. Heb me even in de arm geknepen want 20 minuten later stond ik alweer buiten, betaald en al. Topervaring.
Marc V SMarc V S
13:59 25 Jan 23
De zoveelste keer ik hier kom en telkens om 07.00hr s'morgens. En nog nooit een onvriendelijke medewerker aangetroffen ook niet aan de kassa.
Maarten H.Maarten H.
09:31 22 Dec 22
Vriendelijke mensen. Voor de rest is het aanschuiven maar dat is overal zo dus niks speciaals.
Tim MelisTim Melis
19:52 08 Dec 22
De jaarlijkse voertuiginspectie is niet iets waar velen naar uitkijken, maar ze skippen is geen optie. Na verschillende jaren in Antwerpen te zijn geweest, koos ik dit jaar opnieuw voor Turnhout. Om 7 uur deze ochtend waren 2 poorten beschikbaar voor in totaal 6 wachtenden zonder afspraak. De totale doorlooptijd tijd, incl. wachten en betalen, was slechts 35min. Het personeel was zeer vriendelijk en behulpzaam en alles verliep extreem vlot. Dit station is een voorbeeld voor alle anderen, waar het uren aanschuiven is, er zelden beweging komt in de rijen, het personeel soms nors is en werkt als zombies op Prozac, zoals bev. op de Noorderlaan in Antwerpen...
Jarl de Lange (Delbo)Jarl de Lange (Delbo)
16:43 01 Dec 22
Soms erg druk maar alles verloopt vlot, dus relatief weinig oponthoud.
AG AAG A
12:37 28 Nov 22
Deze keuringstation zouden ze gewoon moeten sluiten. Zowel werkwijze als attitude van werknemers beide onacceptabel… Triestig gewoon dat wij als turnhoutenaren om rijden naar andere keuringstationen.
Anke HuysmansAnke Huysmans
11:09 19 Sep 22
Zeer lange wachttijd.. de man die mijn auto keurde viel tijdens de wachttijd in slaap in mijn auto?! Daarna zogezegd een grapje maken dat mijn auto afgekeurd is, maar toch uiteindelijk goedgekeurd. Ik heb betere dingen te doen dan dit soort onbenulligheden.
Nadine NowakNadine Nowak
10:24 27 Jul 22
Zeer tevreden. Was een leuke ervaring want voor mij en mijn 20 jarig wagentje is het steeds duimen dat hij erdoor is.Het onthaal of personeel van deze keuringplaats kan ik niet anders dan een 10 op 10 geven.Zo vriendelijk. Ja en niettemin de drukte wordt iedereen met een glimlach onthaald.Zeer tevreden ook dat je als je opmerkingen krijgt deze ook worden uitgelegd. Ps. Mijn dank daarvoor want nu versta ik de puntjes beter.Niets dan lof over deze plaats. 👍Blij het binnenrijden werdt ik ook heel goed geholpen, door een heel vriendelijke dame.Zei vertelde me welke papieren en meer ik moet klaarleggen, voor ik mag binnen rijden.Fantastische servies.
js_loader

Voor wie is de autokeuring te Turnhout praktisch?

Iedereen die op zoek is naar een autokeuringscentrum in de Kempen kan hier terecht. Woont u in één van de onderstaande gemeenten of steden dan is dit keuringsstation voor u het meest interessant.

Of bent u vaak op de baan met de wagen dan kan u gemakkelijk een andere professionele of privé afspraak combineren met een bezoek aan deze autokeuring. Bijgevolg is het aangewezen om een online afspraak te maken om op deze manier kostbare tijd te besparen.

Autokeuring Oud-Turnhout

Autokeuring Arendonk

Autokeuring Retie

Autokeuring Ravels

Autokeuring Merksplas

Autokeuring Rijkevorsel

Autokeuring Beersel

Autokeuring Vosselaar

Autokeuring Hoogstraten

Autokeuring Lille

Autokeuring Beerse

Autokeuring Kasterlee

Hoeveel kost een bezoek aan de autokeuring?

De basiskeuring van een voertuig kost 38,20€.

Raadpleeg onderstaande knop voor de tarieven van de andere keuringen.

Andere keuringsstations in de Buurt

Bent u vaak op de baan of onderweg naar een andere afspraak? Dan kan het vaak interessant zijn om uw bezoek aan de autokeuring te combineren.

Hieronder vindt u andere keuringscentra in de buurt.

Waar is de keuring van Turnhout gelegen?