Autokeuring in Mechelen nodig?

ADRES

Brusselsesteenweg 460
2800 Mechelen

Toegang autokeuring Brusselsesteenweg 460, Mechelen
Toegang autokeuring Brusselsesteenweg 460, Mechelen. Bron: GoogleEarth. Klik om uw route te berekenen

Openingsuren

Maandag 7u00 - 17u00 | Dinsdag 7u00 - 17u00 | Woensdag 7u00 - 17u00 | Donderdag 7u00 - 19u00 | Vrijdag 7u00 - 17u00

Welke soorten keuring zijn toegestaan in Mechelen?

CEMT-keuring

CNG keuring

Oldtimer keuring

ADR-keuring

Periodieke keuring

Herkeuring

Tweedehandskeuring

LPG keuring

Waarom is het belangrijk om uw wagen te keuren?

Je auto tijdig laten keuren is in de eerste plaats van groot belang voor uw eigen veiligheid en die van de andere weggebruikers. Een wagen in goede staat is pak veiliger in het verkeer. Deze staat wordt gecontroleerd in het keuringsstation naar keuze.
Yasmina A.
Eens de jaarlijkse technische controle van je wagen een negatief resultaat geeft, krijg een aantal weken de tijd om het euvel te verhelpen. Nadien moet je je aanmelden voor een herkeuring. Hier kijkt men dan enkel het herstelde probleem na. Laat dus altijd je wagen nakijken.
Elke De S.

Veel gestelde vragen

Uiteraard! U kan een afspraak maken voor de autokeuring. Dit kan online. Het wordt ten zeerste aangeraden. Zo vermijdt u lange wachtrijen bij het voorrijden. Maak dus nu uw afspraak online!

Via de webcam van het station kunt u de drukke periodes controleren.

Het adres is Brusselsesteenweg 460 te 2800 Mechelen.

Het keuringscentrum is elke werkdag open van 7 uur tot 17 uur. Op donderdag is het keuringscentrum zelfs open tot 19 uur. Zo kan u op donderdag dus later een afspraak maken om uw voertuig te laten schouwen.

Om een tweede of derde keuring (en dus extra kosten) te vermijden, is het aangeraden om goed voorbereid naar de autokeuring te komen. Zorg er voor dat de wagen leeg, net en ordelijk is. Klik de gordels vast. Zorg ook voor een correcte bandenspanning. Er moet een verbandkistje, fluorescerend hesje, gevarendriehoek en brandblusapparaat aanwezig zijn in het voertuig. Het chassisnummer moet eveneens goed leesbaar zijn.

Breng het gelijkvormigheidsattest en inschrijvingsbewijs van de wagen mee. Alsook de groene kaart van de verzekering. Breng best ook het laatste keuringsbewijs en uw uitnodiging voor controle mee.

Ja, het station van Mechelen is uitgerust om motoren (motorfietsen, driewielers en vierwielers) van meer dan 125CC te keuren. Een afspraak is vereist.

Hoe bereid ik mijn bezoek aan de autokeuring voor?

Er zijn enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden alvorens een afspraak te maken bij het keuringsstation. Neem deze zaken in acht en vermijd op deze manier een tweede, of derde bezoek aan het keuringscentrum. Zorg dat u alle nodige documenten bij de hand hebt, zoals rijbewijs, inschrijvingsbewijs en verzekering. De enige verplichte verzekering in België is de burgerlijke aansprakelijkheid. 

 

Verzeker uw voertuig!

Een BA verzekering is een verplichte verzekering die je dient af te sluiten voor elk voertuig die je inschrijft bij de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen (DIV). Daarnaast is het van belang dat uw wagen in goede staat is. 

 

Controleer uw wagen!

Vaak wordt geopteerd om eerste een bezoek te brengen aan een garage voor een onderhoud zodoende dat u niet voor verrassingen komt te staan. Is uw wagen afgekeurd en wenst u een nieuwe of tweedehandse auto te kopen? Bijgevolg is het raadzaam om de verschillende autoleningen op de markt te bekijken en te vergelijken. Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Wat gebruikers vinden van het keuringsstation Mechelen

Over reviews: Heel vaak komen de reviews die je op Google Review vindt van HYPER “tevreden” en “ontevreden” klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen! Vergeet niet uw mening te geven na uw bezoek!

Autokeuring Mechelen
3.6
Gebaseerd op 957 beoordelingen
powered by Google
Branco SiebensBranco Siebens
09:30 28 Apr 23
Wat een gedoe! Zeer traag van werken en het personeel vindt het nodig om meer dan een halfuur met elkaar een babbeltje te slagen terwijl er een ZEER lange wachtrij is.Ik ga altijd naar de garage voordat ik naar de autokeuring ga. (Dit is de eerste keer dat ik word afgekeurd, dus het ligt niet aan de garage)REDEN AFKEURING-> lichten staan verkeerd.Lijkt me logisch als de controleurs aan de knop van de lichten zit te draaien onder het stuur (knop voor lichten hoger en lager te zetten)! Spijtig dat je naar hetzelfde keurstation moet gaan voor een herkeuring! Maar hier zien ze me nooit meer terug na de herkeuring!
Luc De CleirLuc De Cleir
19:39 27 Apr 23
Vandaag ging ik langs voor een uittreksel van mijn Carpass. Dat ging vlot en vriendelijk. Zowel de verantwoordelijke als de persoon aan de kassa waren professioneel en toch ook hartelijk. Ik moest niets betalen en maakte daarover een grapje "nog nooit gratis langs de keuring gepasseerd", daar werd smakelijk om gelachen. Het station heeft ook een vintage uitstraling: een reliek uit een meer gemoedelijke tijd waarin we minder gejaagd waren.
Y AY A
12:36 19 Apr 23
Een tijd geleden auto laten keuren. Verschillende mensen die een afspraak hadden op een later tijdstip stonden te vroeg aan te schuiven. Ik sprak een medewerker hierover aan en kreeg enkel als antwoord 'first come first serve' (hij was heel onbeleefd). Waarom nog een afspraak maken?
lauwers karellauwers karel
15:18 21 Mar 23
Wachttijden veel te lang.
Abdel A.Abdel A.
20:05 17 Feb 23
1⭐ is nog te veel. Zeer arrogante personeel. En daarnaast heb ik 2.5u lang moeten wachten terwijl helemaal niet druk!
Samia MzaliSamia Mzali
13:31 08 Feb 23
Heel onbeleefd personeel die niet te woord wil staan en dreigt met politie te bellen als men informatie vraagt.
Dylan Van de WinkelDylan Van de Winkel
16:41 30 Jan 23
Sedert er geen afspraken meer kunne gemaakt worden dien je vanaf nu zelfs op een maandagmiddag van 14h tot 17h te wachten. Dat is 3 uur een op rustige dag op een rustig moment. Het lijkt zowaar alsof we niets beters te doen hebben.
A EkeA Eke
12:01 23 Jan 23
Zelfde verhaal als anderen , half twaalf toegekomen , 2 auto’s voor mij , geen kat te zien gedurende kwartier , dan vriendelijke dame die documenten controleerde , nu ondertussen is het 12u50 geen kat te zien , ik sta hier nog steeds . Alle begrip voor middag pauze maar als het doorlopend open is denk ik dan dat ze afwisselend zouden gaan eten … benieuwd wanneer ze in gang schieten ?Dat ze dan gewoon sluiten onder de middag , sta hier dus al uur en half zonder enige vooruitgang ! Beneden alle peil !Ben hier ooit aangekomenOm 16u15 en mocht ook niet meer binnen want ze sluiten om 17 u ????
David ArzymanjanDavid Arzymanjan
08:52 22 Nov 22
Volgens mij is dit de slechte keuring plaats in gans België. Lui, traag, onvriendelijk,... Enkel PERFECTE GLOED NIEUWE auto's worden van de eerste goed gekeurd. Anders is het standaard een herkeuring... Ik kom hier NOOOOOOIT MEER.
Tatjana VerbekeTatjana Verbeke
12:02 24 Oct 22
Toegekomen om 11u, niemand aanwezig tot na de middag.2,5 uur ter plaatse geweest en op die tijd werden er 2 camionetten gekeurd. Echt triestig!De commentaar die er dan volgt van de medewerkers laat ook aan de wensen over. Zoals: je hoeft bij ons niet te komen hé, wij mogen toch ook eten etc. Er wordt veel gepraat en weinig gewerkt terwijl er een hele rij klanten staat aan te schuiven.Service nul.
David StevensDavid Stevens
08:10 22 Sep 22
In mechelen zijn ze correct. Ze zeggen ook wat er mis is als je wagen afgekeurd wordt. Ze zijn ook vrij vriendelijk. Alleen is het terrein en de plaats waar je je wagen parkeert om te wachten op je papieren minder goed georganiseerd. Maar dat komt door de beperkte oppervlakte van het terrein en daar kan het personeel niet aan doen natuurlijk.
Madelinde GerretsMadelinde Gerrets
07:48 02 Sep 22
Op vrijdag (2 sept) hier toegekomen rond 9u 's ochtends, een 4 tal auto's voor me. Ben er ongeveer een 1.5u kwijt geweest in totaal. Vriendelijk verwelkomd door een dame, en ook ter plaatse waren de medewerkers vriendelijk, niets aan te merken. Het is en blijft een autokeuring, plezant is anders, maar ik ga voortaan naar hier ipv Willebroek. Een tip, misschien wat stoelen neerzetten voor mensen die slecht te been zijn.
Dunn ToroDunn Toro
09:19 17 May 22
De controle zelf was grondig en op elke vraag werd er goeie en volledige informatie gegeven.Het eerste probleem is dat er geen deftige scheiding is tussen de mensen met een afspraak en diegene zonder.Verder is er door een groot personeelstekort is er geen goede opvolging van de rijen en komen er gaten in de rijen. Als men dan nog eens mensen van rij gaat laten veranderen wordt dit zeker frustrerend. Had op dat moment al 30min uitzicht op een lege lijn. (Zie foto)In totaal ben ik 3.5u aanwezig geweest om aan te schuiven, te laten controleren en te betalen.Tip: De groene kaart / uitnodigen mag ook via mail gestuurd worden.
js_loader

Voor wie is de autokeuring in Mechelen praktisch?

Iedereen die op zoek is naar een autokeuringscentrum in de ruime en brede regio van Mechelen kan hier terecht. Woont u in één van de onderstaande gemeenten of steden dan is dit keuringsstation voor u het meest interessant.

Of bent u vaak op de baan met de wagen dan kan u gemakkelijk een andere professionele of privé afspraak combineren met een bezoek aan deze autokeuring. Bijgevolg is het aangewezen om een online afspraak te maken om op deze manier kostbare tijd te besparen.

Autokeuring Bonheiden

Autokeuring Kapelle-o-d-bos

Autokeuring Zemst

Autokeuring Boortmeerbeek

Autokeuring Sint-Katelijne

Autokeuring Putte

Autokeuring Duffel

Autokeuring Rumst

Hoeveel kost een bezoek aan de autokeuring?

De basiskeuring van een voertuig kost 38,20€.

Raadpleeg onderstaande knop voor de tarieven van de andere keuringen.

Andere keuringsstations in de Buurt

Bent u vaak op de baan of onderweg naar een andere afspraak? Dan kan het vaak interessant zijn om uw bezoek aan de autokeuring te combineren.

Hieronder vindt u andere keuringscentra in de buurt.

Waar is het keuringscentrum van Mechelen?