Autokeuring nodig te Kontich?

ADRES

Neerveld 3
2550 Kontich

Toegang autokeuring Neerveld 3, Kontich
Toegang autokeuring Neerveld 3, Kontich. Bron: GoogleEarth. Klik om uw route te berekenen

Openingsuren

Maandag 7u00 - 19u00 | Dinsdag 7u00 - 17u00 | Woensdag 7u00 - 17u00 | Donderdag 7u00 - 17u00 | Vrijdag 7u00 - 17u00

Welke soorten keuringen zijn toegelaten in Kontich?

CNG keuring

Oldtimer keuring

Periodieke keuring

Herkeuring

Tweedehandskeuring

Keuring LPG

ADR-keuring

CEMT-keuring

Waarom is het belangrijk om uw wagen te keuren?

Je auto tijdig laten keuren is in de eerste plaats van groot belang voor uw eigen veiligheid en die van de andere weggebruikers. Een wagen in goede staat is pak veiliger in het verkeer. Deze staat wordt gecontroleerd in het keuringsstation naar keuze.
Sarah De S.
Een geldig keuringsbewijs is ook van absoluut belang voor de verzekering van uw voertuig. Zonder geldig keuringsbewijs, mag men zich namelijk niet begeven in het openbaar verkeer! Dit is ten strengste verboden en er staan boetes op.
Levi A.

Veel gestelde vragen

Uiteraard! U kan een afspraak maken voor de autokeuring. Dit kan online. Het wordt ten zeerste aangeraden. Op die manier vermijdt u lange wachtrijen voor uw technische controle.

Via de webcam van het station kunt u de drukke periodes controleren.

Het adres is Neerveld 3 te 2550 Kontich.

De schouwing van Kontich is elke werkdag open van 7 uur tot 17 uur. Op maandag is het keuringsstation zelfs open tot 19 uur. We raden aan om online een afspraak te maken voor de technische jaarlijkse controle van uw wagen.

Om een tweede of derde keuring (en dus extra kosten) te vermijden, is het aangeraden om goed voorbereid naar de autokeuring te komen. Zorg er voor dat de wagen leeg, net en ordelijk is. Klik de gordels vast. Zorg ook voor een correcte bandenspanning. Er moet een verbandkistje, fluorescerend hesje, gevarendriehoek en brandblusapparaat aanwezig zijn in het voertuig. Het chassisnummer moet eveneens goed leesbaar zijn.

Breng het gelijkvormigheidsattest en inschrijvingsbewijs van de wagen mee. Alsook de groene kaart van de verzekering. Breng best ook het laatste keuringsbewijs en uw uitnodiging voor controle mee.

Ja, het station van Kontich is uitgerust om motoren (motorfietsen, driewielers en vierwielers) van meer dan 125CC te keuren. Een afspraak is vereist.

Hoe bereid ik mijn bezoek aan de autokeuring voor?

Er zijn enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden alvorens een afspraak te maken bij het keuringsstation. Neem deze zaken in acht en vermijd op deze manier een tweede, of derde bezoek aan het keuringscentrum. Zorg dat u alle nodige documenten bij de hand hebt, zoals rijbewijs, inschrijvingsbewijs en verzekering. De enige verplichte verzekering in België is de burgerlijke aansprakelijkheid. 

 

Verzeker uw voertuig!

Een BA verzekering is een verplichte verzekering die je dient af te sluiten voor elk voertuig die je inschrijft bij de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen (DIV). Daarnaast is het van belang dat uw wagen in goede staat is. 

 

Controleer uw wagen!

Vaak wordt geopteerd om eerste een bezoek te brengen aan een garage voor een onderhoud zodoende dat u niet voor verrassingen komt te staan. Is uw wagen afgekeurd en wenst u een nieuwe of tweedehandse auto te kopen? Bijgevolg is het raadzaam om de verschillende autoleningen op de markt te bekijken en te vergelijken. Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Wat gebruikers vinden van het keuringsstation Kontich

Over reviews: Heel vaak komen de reviews die je op Google Review vindt van HYPER “tevreden” en “ontevreden” klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen! Vergeet niet uw mening te geven na uw bezoek!

Autokeuring Kontich
3.6
Gebaseerd op 740 beoordelingen
powered by Google
Luc SanspouxLuc Sanspoux
20:08 19 Mar 24
Een betere ervaring dan 1 jaar geleden
Volkan SögütlüVolkan Sögütlü
10:49 19 Mar 24
Kom je met een afspraak maar moet dan toch in de rij staan omdat ze moeten werken aan de poort
Marc Van OlemMarc Van Olem
06:40 12 Mar 24
Patrik BeeckmansPatrik Beeckmans
08:17 28 Feb 24
Toppie... een klein uurtje..controle inbegrepen...EN goedgekeurd !!.. 👍
Patricia DumontPatricia Dumont
16:06 29 Jan 24
Maciej DoleckiMaciej Dolecki
14:20 26 Jan 24
Jean JacobsJean Jacobs
07:01 26 Jan 24
magda peetersmagda peeters
21:09 23 Jan 24
Super vlot, super vriendelijk personeel !!
Werner StormsWerner Storms
11:17 25 Dec 23
Michael Van LoockMichael Van Loock
14:53 21 Dec 23
Serieuze onderbemaning!
Diane MatthysDiane Matthys
08:45 20 Dec 23
Veel te lange wachttijd. Slechte organisatie.
Galavan TeodorGalavan Teodor
12:05 13 Dec 23
Paul PauwelsPaul Pauwels
13:57 07 Dec 23
Vriendelijke bediening en heb niet lang moeten aanschuiven, de controle ging goed vooruit .😁
MawsaMawsa
18:49 16 Nov 23
Chantal DejonckerChantal Dejoncker
18:04 12 Nov 23
Vriendelijke mensen 👌
Volgens de druktebarometer was het groen ...3 uur wachttijd !!!!Compleet belachelijkPersoneel was wel correct en vriendelijk
Geert van GelderGeert van Gelder
11:38 10 Nov 23
Er wordt doorgewerkt en de mensen doen hun best om vriendelijk te zijn. Wachten duurt lang, maar als er 50 wagens staan mag je niet verwachten dat je op een uurtje terug buiten staat. Best een afspraak maken... (had ik niet gedaan)
diane bastiaensdiane bastiaens
17:31 03 Nov 23
Zeer vriendelijk personeel
Ruts AnnemieRuts Annemie
11:19 03 Oct 23
Zeer goed alleen lange rijen voor de wachten
Dominic JanseDominic Janse
06:55 03 Oct 23
Om 17u15 een afspraak voor gewone keuring. Als tweede in de rij. Vriendelijk personeel en correct. Binnen een half uur gekeurd.
Jorg Van NylenJorg Van Nylen
15:00 02 Oct 23
U dient zich te registreren bij de verwijzing. Je ontvangt een pieper 📟. Alles gaat goed. Je kunt de pauze ook 's nachts nemen
Bram SomersBram Somers
12:41 29 Sep 23
Kost veel te veel geld voor wat het is!
Sterre de VosSterre de Vos
13:20 17 Aug 23
Het viel mij 100% mee bij keuring Kontich. Ik ging 16 jaar lang naar Hoboken maar hier was geen afspraak meer te krijgen rond mijn datum. Kontich had nog plek voor vandaag en was een goeie ervaring. De werknemers waren in een goede bui en vriendelijk tegen iedereen. ondanks de drukte. Auto was snel door de controle, die tegenwoordig door 4 verschillende mensen wordt gedaan. Volgend jaar ga ik weer hier een afspraak maken! 👍👍👍👍👍
Linda KloeckLinda Kloeck
08:53 17 Aug 23
Marie LouMarie Lou
11:39 15 Aug 23
4 uur aanschuiven in de blakende zon omdat 2 maand voor vervaldag het reeds niet meer mogelijk is om de auto te laten keuren op afspraak in eender welke keuringsstations van de provincie Antwerpen. Als zelfstandige dus 4 werkuren verloren. Gelukkig zijn de meeste keurders zeer vriendelijk en meertalig. Een luifel tot aan de ingang van het keuringscentrum zou geen overbodige luxe zijn. Een hitteslag zou voor sommigen catastrofaal kunnen zijn.
Kurt HeylenKurt Heylen
06:42 09 Aug 23
Sheila VankeerberghenSheila Vankeerberghen
12:00 07 Aug 23
Alles vlot verlopen, zeer vriendelijk personeel.
freustefreuste
08:37 16 Jun 23
Vriendelijke mensen, zeker, maar ik was daar om 06.05 uur en kom buiten om 10.20, dit is te gek voor woorden. Waarom geen APK keuringssysteem zoals in NL, de enkele stations waar het onmogelijk wordt om een normale wachttijd te kunnen voorzien, is toch niet van deze tijd!!!
michaël van cammichaël van cam
13:55 07 Jun 23
Vriendelijke mensen, één van de vriendelijkste die ik al heb gezien in een station. Maar de lange wachttijd is er ver over. Ik had een afspraak om 14u en ben er rond 15.30u buiten gestapt. Als je de 2x20min huis-station tijd bijteld kom je aan een aardige totaaltijd. Op die tijd ik naar limburg laat ik hem daar op afspraak keuren en rijd ik naar huis en dat is geen verzinsel.
FastFiguresFastFigures
06:54 17 May 23
Ze doen het gewoon expres zo traag te werk gaan nadat ze een veeg uit de pan hebben gekregen ! Is het niet de mensen te laten terugkomen voor een herkeuring kloten ze ons op deze manier weer. Wanneer stopt die zever? Die managers van die bedrijven eens serieus aanpakken of Vlaanderen zelf een autokeuringcentra laten oprichten ipv uit te besteden.
Hilde RottiersHilde Rottiers
10:36 15 May 23
Om 6.20 uur ter plaatse met auto van mijn vader en al aanschuiven vanop de straat wat het daar wel gevaarlijk maakt met al het vrachtverkeer aldaar.... om 10 uur binnen gereden en eerste controle om dan weer eindeloos te moeten wachten op andere controles.... 11.15 uur afgerekend.... Afspraak maken was hopeloos aangezien de eerst vrije datum na geldigheid keuringsbewijs was.... In november 22 ben ik er met eigen auto geweest en om 6.45 uur ter plaatse en op 45 minuten alles afgehandeld...tkan verkeren
Marc BellinkxMarc Bellinkx
06:09 14 May 23
Een keuring is een keuring.De wachtrijen zijn een algemeen feit én zeer.Maar het personeel hier was uiterst keurig én vriendelijk.Geen klagen, absoluut niet!
Myriam VerelstMyriam Verelst
12:27 11 May 23
Vanaf je de uitnodiging krijgt is het al onmogelijk een afspraak te maken. Welk moment ook dat je de drukte nakijkt is het nooit groen en meestal volzet Ik ben 75 jaar en het valt voor mij met rugklachten zeer zwaar om uren te moeten aanschuiven.
Luc GregoireLuc Gregoire
10:10 09 May 23
Respecteren openingsuren niet. Gaat tergend traag. Zien enkel naar hun koffiepauzes. Vandaag 2x met GOCA gebeld. Het aanschuiven op straat geeft verkeersonveilige situaties met vrachtwagens die achteruit moeten rijden. Na 3h50 eindelijk binnen. Ik ga nogmaals naar GOCA bellen als mijn wagen gekeurd is, om de totale tijd door te geven. Eigenlijk verdienen nog geen enkele ster van de review, maar anders kon ik deze mens tergende situatie niet doorgeven.
GuntherGunther
12:56 04 May 23
Schandalig ! 5 uur moeten aanschuiven en maanden op voorhand alle afspraken volzet. Auto wordt dan nog op het einde door dee pipo met zijn grijs haar afgekeurd voor de remleidingen. 3 ervaren garagisten vertelde mij bij nazicht 2 uur later dat dit volledig onterecht is. Dus extra onnodige kosten en herkeuring door incompetentie v 1 persoon.
jordy legrandjordy legrand
13:11 04 Apr 23
Als je om 14u iedereen naar huis stuurt omdat het te druk is verander uw openingstijd dan naar 13:00 tot dan kan je misschien binnen kom je later hang je eraan. Het is nu niet dat het met piek en daluren is he. Het is er elke dag ambiance. Dat ze de keuring maar snel in de garages laten uitvoeren. Dezelfde dieven en bedriegers.
Jan BaeckJan Baeck
10:17 19 Mar 23
Dit jaar voor de eerste keer tijdig afspraak kunnen maken. Slechts een half uur tussen aankomst en vertrek. Snelle, professionele én vriendelijke afhandeling. Zeer tevreden dus.
Eddy De HaesEddy De Haes
22:21 06 Mar 23
Zeer correcte en professionele afhandeling, zowel bij keuring als aan het loket.Zonder afspraak was na 1h30 controle uitgevoerd.
Sven PeetersSven Peeters
07:41 17 Feb 23
Gewoonweg schandalig afspraak maken en gewoon in de veel te lange rij moeten aanschuiven. Er is namelijk maar 1 ingang . Dit boeltje heel snel vernieuwen zoals bv in Nederland, keuring via erkende garage. Maar ze hebben een monopolie en ze vegen dus overal hun voeten aan.
James SharpeJames Sharpe
09:13 17 Jan 23
Onduidelijke logistieke infrastructuur. Zéér onvriendelijk en respectloos personeel. Ben 60 jaar oud en heb dit echt nog nooit meegemaakt. Je wordt als oud vuil behandeld terwijl je je netjes op tijd meldt op de aangegeven locatie. Er heerst zelfs een vijandige sfeer tegenover de klandizie. Dit is verreweg het meest stuitende en klantonvriendelijke bedrijf wat ik ooit heb meegemaakt. Ik had bijna het gevoel dat het een uitzending van 'Candid Camera' betrof. Wat een armoe.
PeterPeter
12:00 20 Nov 22
Zeer vlot geholpen, vriendelijk personeel, blijkbaar zijn de perikelen rond de roetfilter opgelost, controle ging heel vlot, heb een 5b van 2014 en alles ok, goedgekeurd voor een jaar, ben zeer blij want mijn wagen ziet er echt nog prachtig uit ondanks de leeftijd dus ik was wel ongerust maar geen zorgen.
Emerald DreamEmerald Dream
07:03 04 Nov 22
Zo triestig om te horen dat mevrouw met haar clipboard in het zwart zo grof en gemeen kan doen. Ongelooflijk dat je zo tegen mensen kunt doen.Zonde van deze beoordeling want al de rest waren extreem vriendelijk.Misschien kan de beoordeling goedgemaakt worden indien er een reden kan worden gegeven waarom ze zo gemeen en ongeduldig kan doen.
luc breugelmansluc breugelmans
21:31 12 Oct 22
12/10/22 s,'morgens vroeg om 06:00 u. 4 auto's voor mij en tot mijn grote verbazing 1 chauffeur voor 3 personenwagens en 1 bestelwagen, (nooit gezien). Het ging toch wel vlot .Personeel vriendelijk en correct incl. de dame aan loket.
Wannes DerdinWannes Derdin
08:32 12 Oct 22
Auto werd afgekeurd, waarna ze duidelijker hadden mogen vertellen wat & waar exact de gebreken zaten... (Ipv: "Veel kosten aan hé meneer!") Men garagist heeft daar enorm lang naar moeten zoeken. De herkeuring ging wel een pak vlotter.
Peter GeboersPeter Geboers
08:16 18 Apr 22
Heel goede ervaring, namelijk met oplooprem van caravan ! Ik dacht dat deze heel goed remde omdat ik steeds een klop kreeg als ik remde maar de pomp was stuk, de caravan had wel eens dwars door de achterkant van de wagen kunnen gaan als ze dit niet hadden opgemerkt, bedankt voor de grondige inspectie !
js_loader

Voor wie is de autokeuring in Kontich interessant?

Iedereen die op zoek is naar een autokeuringscentrum in de brede regio van Kontich kan hier terecht.

Woont u in één van de onderstaande gemeenten of steden dan is dit keuringsstation voor u het meest interessant.

Of bent u vaak op de baan met de wagen dan kan u gemakkelijk een andere professionele of privé afspraak combineren met een bezoek aan deze autokeuring. Bijgevolg is het aangewezen om een online afspraak te maken om op deze manier kostbare tijd te besparen.

Autokeuring Rumst

Autokeuring Duffel

Autokeuring Hove

Autokeuring Lint

Autokeuring Edegem

Autokeuring Aartselaar

Autokeuring Lier

Autokeuring Boechout

Hoeveel kost een bezoek aan de autokeuring?

De basiskeuring van een voertuig kost 38,20€.

Raadpleeg onderstaande knop voor de tarieven van de andere keuringen.

Andere keuringsstations in de Buurt

Bent u vaak op de baan of onderweg naar een andere afspraak? Dan kan het vaak interessant zijn om uw bezoek aan de autokeuring te combineren.

Hieronder vindt u andere keuringscentra in de buurt.

Waar vind is de autokeuring van Kontich?