Auto keuren in Brasschaat?

Adres

Sint-Jobsesteenweg 134
2930 Brasschaat

Openingsuren

Maandag 7u00 - 17u00 | Dinsdag 7u00 - 17u00 | Woensdag 7u00 - 17u00 | Donderdag 7u00 - 19u00 | Vrijdag 7u00 - 17u00

Welke autokeuringen zijn toegestaan in Brasschaat?

Keuring na ongeval

Periodieke keuring

Herkeuring

Tweedehandskeuring

Keuring CNG of LPG

Tuning rapport

Oldtimer keuring

ADR-keuring

Waarom is het belangrijk om uw wagen te keuren?

Je auto tijdig laten keuren is in de eerste plaats van groot belang voor uw eigen veiligheid en die van de andere weggebruikers. Een wagen in goede staat is pak veiliger in het verkeer. Deze staat wordt gecontroleerd in het keuringsstation naar keuze.
Zoë R.
Een geldig keuringsbewijs is van absoluut belang voor de verzekering van uw wagen. Zonder geldig keuringsbewijs, mag men zich namelijk niet begeven in het openbaar verkeer! Dit is ten strengste verboden en er staan fikse boetes op.​ Daarom ga ik jaarlijks naar de schouwing.
Ines De S.

Veel gestelde vragen

Uiteraard! U kan een afspraak maken voor de autokeuring. Dit kan online. Het wordt ten zeerste aangeraden. Op die manier vermijdt u lange wachtrijen. Ook tijdens gezondheidscrisissen schakelen vele keuringsstations over naar enkel online afspraken.

Het adres is Sint-Jobsesteenweg 134 te 2930 Brasschaat.

Het keuringscentrum is elke werkdag open van 7 uur tot 17 uur. Op donderdag is het keuringscentrum zelfs open tot 19 uur.

Om een tweede of derde keuring (en dus extra kosten) te vermijden, is het aangeraden om goed voorbereid naar de autokeuring te komen. Zorg er voor dat de wagen leeg, net en ordelijk is. Klik de gordels vast. Zorg ook voor een correcte bandenspanning. Er moet een verbandkistje, fluorescerend hesje, gevarendriehoek en brandblusapparaat aanwezig zijn in het voertuig. Het chassisnummer moet eveneens goed leesbaar zijn.

Naar de autokeuring gaan, betekent niet enkel controle van de wagen, maar ook van enkele essentiële documenten. Neem steeds het gelijkvormigheidsattest en inschrijvingsbewijs van de wagen mee. Alsook de groene kaart van de verzekering. Neem ook het laatste keuringsbewijs en uw uitnodiging voor de keuring mee.

Hoe bereid ik mijn bezoek aan de autokeuring voor?

Er zijn enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden alvorens een afspraak te maken bij het keuringsstation. Neem deze zaken in acht en vermijd op deze manier een tweede, of derde bezoek aan het keuringscentrum. Zorg dat u alle nodige documenten bij de hand hebt, zoals rijbewijs, inschrijvingsbewijs en verzekering. De enige verplichte verzekering in België is de burgerlijke aansprakelijkheid. 

 

Verzeker uw voertuig!

Een BA verzekering is een verplichte verzekering die je dient af te sluiten voor elk voertuig die je inschrijft bij de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen (DIV). Daarnaast is het van belang dat uw wagen in goede staat is. 

 

Controleer uw wagen!

Vaak wordt geopteerd om eerste een bezoek te brengen aan een garage voor een onderhoud zodoende dat u niet voor verrassingen komt te staan. Is uw wagen afgekeurd en wenst u een nieuwe of tweedehandse auto te kopen? Bijgevolg is het raadzaam om de verschillende autoleningen op de markt te bekijken en te vergelijken. Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Voor wie is de autokeuring te Brasschaat handig?

Iedereen die op zoek is naar een autokeuringscentrum in de Noorderkempen kan hier terecht. Woont u in één van de onderstaande gemeenten of steden dan is dit keuringsstation voor u het meest interessant.

Of bent u vaak op de baan met de wagen dan kan u gemakkelijk een andere professionele of privé afspraak combineren met een bezoek aan deze autokeuring. Bijgevolg is het aangewezen om een online afspraak te maken om op deze manier kostbare tijd te besparen.

Autokeuring Brecht

Autokeuring Schilde

Autokeuring Wuustwezel

Autokeuring Antwerpen

Autokeuring Kapellen

Autokeuring Essen

Autokeuring Kalmthout

Autokeuring Schoten

Hoeveel kost een bezoek aan de autokeuring?

De basiskeuring van een voertuig kost 32,70€.

Raadpleeg onderstaande knop voor de tarieven van de andere keuringen.

Andere keuringsstations in de Buurt

Bent u vaak op de baan of onderweg naar een andere afspraak? Dan kan het vaak interessant zijn om uw bezoek aan de autokeuring te combineren.

Hieronder vindt u andere keuringscentra in de buurt.

Waar vind ik de autokeuring van Brasschaat?