Autokeuring Antwerpen Noorderlaan

Adres

Noorderlaan 34-36
2060 Antwerpen

Openingsuren

Maandag 7u00 - 19u00 | Dinsdag 7u00 - 17u00 | Woensdag 7u00 - 17u00 | Donderdag 7u00 - 17u00 | Vrijdag 7u00 - 17u00

Welke autokeuringen zijn toegestaan te Antwerpen?

Periodieke keuring

Herkeuring

Tweedehandskeuring

LPG/CNG keuring

Oldtimer keuring

ADR-keuring

CEMT-keuring

APK-keuring (Nederland)

Waarom is het belangrijk om uw wagen te keuren?

Uw voertuig tijdig laten keuren is in de eerste plaats van groot belang voor uw eigen veiligheid en die van de andere weggebruikers. Een wagen in goede staat is pak veiliger in het verkeer. De staat van uw wagen wordt gecontroleerd in het keuringscentrum van uw keuze.
Patrick S.
Ik had een tweedehands wagen aangekocht, maar ik was niet op de hoogte dat deze net 4 jaar oud was. Daarom heb ik meteen een online afspraak gemaakt voor de autokeuring van Antwerpen omdat ik op die manier zeker ben van de veiligheid van mijn occasie.
Lena P.

Veel gestelde vragen

Uiteraard! U kan een afspraak maken voor de autokeuring. Dit kan online. Het wordt ten zeerste aangeraden. Op die manier vermijdt u lange wachtrijen. In tijden van Corona schakelen vele keuringscentra over naar enkel controles en keuringen op afspraak. Maak dus nu uw afspraak online!

Het adres is Noorderlaan 34-36 te 2060 Antwerpen.

Het keuringscentrum is elke werkdag open van 7 uur tot 17 uur. Op maandag is het keuringscentrum zelfs open tot 19 uur.

Het keuringsstation  van Antwerpen-Noorderlaan bevindt zich in de Lage-Emissiezone (LEZ) van Antwerpen. Raadpleeg de website www.slimnaarantwerpen.be om te bekijken of uw voertuig toegelaten is. Indien niet, kan u een afspraak maken bij de keuringscentra te Deurne, Hoboken of Brasschaat.

Om een tweede of derde keuring (en dus extra kosten) te vermijden, is het aangeraden om goed voorbereid naar de autokeuring te komen. Zorg er voor dat de wagen leeg, net en ordelijk is. Klik de gordels vast. Zorg ook voor een correcte bandenspanning. Er moet een verbandkistje, fluorescerend hesje, gevarendriehoek en brandblusapparaat aanwezig zijn in het voertuig. Het chassisnummer moet eveneens goed leesbaar zijn.

Breng het gelijkvormigheidsattest en inschrijvingsbewijs van de wagen mee. Alsook de groene kaart van de verzekering. Breng best ook het laatste keuringsbewijs en uw uitnodiging voor controle mee.

Hoe bereid ik mijn bezoek aan de autokeuring voor?

Er zijn enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden alvorens een afspraak te maken bij het keuringsstation. Neem deze zaken in acht en vermijd op deze manier een tweede, of derde bezoek aan het keuringscentrum. Zorg dat u alle nodige documenten bij de hand hebt, zoals rijbewijs, inschrijvingsbewijs en verzekering. De enige verplichte verzekering in België is de burgerlijke aansprakelijkheid. 

 

Verzeker uw voertuig!

Een BA verzekering is een verplichte verzekering die je dient af te sluiten voor elk voertuig die je inschrijft bij de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen (DIV). Daarnaast is het van belang dat uw wagen in goede staat is. 

 

Controleer uw wagen!

Vaak wordt geopteerd om eerste een bezoek te brengen aan een garage voor een onderhoud zodoende dat u niet voor verrassingen komt te staan. Is uw wagen afgekeurd en wenst u een nieuwe of tweedehandse auto te kopen? Bijgevolg is het raadzaam om de verschillende autoleningen op de markt te bekijken en te vergelijken. Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Voor wie is de autokeuring in Antwerpen interessant?

Iedereen die op zoek is naar een autokeuringscentrum in de stad Antwerpen kan hier terecht. Woont u in één van de onderstaande gemeenten of steden dan is dit keuringsstation voor u het meest interessant.

Of bent u vaak op de baan met de wagen dan kan u gemakkelijk een andere professionele of privé afspraak combineren met een bezoek aan deze autokeuring. Bijgevolg is het aangewezen om een online afspraak te maken om op deze manier kostbare tijd te besparen.

Autokeuring Stabroek

Autokeuring Kapellen

Autokeuring Zwijndrecht

Autokeuring Beveren

Autokeuring Kruibeke

Autokeuring Schoten

Autokeuring Aartselaar

Autokeuring Edegem

Autokeuring Borsbeek

Autokeuring Mortsel

Autokeuring Wijnegem

Autokeuring Wommelgem

Hoeveel kost een bezoek aan de autokeuring?

De basiskeuring van een voertuig kost 34,50€.

Raadpleeg onderstaande knop voor de tarieven van de andere keuringen.

Andere keuringsstations in de Buurt

Bent u vaak op de baan of onderweg naar een andere afspraak? Dan kan het vaak interessant zijn om uw bezoek aan de autokeuring te combineren.

Hieronder vindt u andere keuringscentra in de buurt.

Waar vind ik de autokeuring van Antwerpen?

Deze site is geen officieel erkend orgaan voor autokeuring maar een informatieve website die het voordeel biedt dat hij alle beschikbare opties (plaatsen en tarieven) op een rijtje zet. Vergelijken betekent geld en tijd besparen.